1. HABERLER

  2. HABER

  3. EĞİTİM

  4. Birgün’ün kadrolu İmam Hatip düşmanı
Birgün’ün kadrolu İmam Hatip düşmanı

Birgün’ün kadrolu İmam Hatip düşmanı

Birgün gazetesi ve yazarları İslam’a olan düşmanlıklarını İmam Hatip okulları üzerinden mütemadiyen algı oluşturmaya dönük haberler yaparak göstermeye devam ediyorlar.

15 Eylül 2020 Salı 16:38A+A-

Abdullah Erkan / Haksöz Haber

Birgün gazetesi ve çevresinin İslam’a ve Müslümanlara bakışı aşikâr, lakin öyle bir yazarları var ki güne İmam Hatip liseleri ile başlayıp bitiren, durdurak bilmeden İmam Hatipliler üzerine algı operasyonu yapan bir yazar. Mütemadiyen İmam Hatiplere kin kusan İmam Hatiplerin yayılmasından, öğrencilerin tercih etmesinden duyduğu rahatsızlığı belirten bu yazarın acaba başka bir işi yok mu diye sormadan edemiyor okuyanlar.

Daha çok eğitim alanında haberler yaptığı anlaşılan Mustafa Kömüş adındaki Birgün yazarının eğitimden anladığı, İmam Hatipler hakkında dezenformasyon haber yapmaktan öte bir şey değil. Sayın Kömüş’ün haberlerine bakılınca fark ediyoruz ki “eğitim sektörünün en büyük ve kadim problemi(!) İmam Hatipler.”

Son dönemde İmam Hatiplilere alçakça iftirada bulunanların cesaretlerine şahit olduğumuzda bu tarz haberlerin ve habercilerin toplumda ne anlam ifade ettiğini rahatlıkla görebiliyoruz. İmam Hatipler üzerinde olumsuz algı üretmeyi hedefleyen bu haberler sadece İmam Hatipler hakkında atılan birer iftiradan öte İmam Hatiplere karşı kinlerini kusmaya hazır olanlara da cesaret verdiği açık. Her yıl sınav sonuçlarında dereceye giren İmam Hatip öğrencilerini gördüklerinde kinlerinin daha da arttığını tahmin edebildiğimiz bu haberci tayfasının kinlerine iftiralarına aldırmadan yetkilileri İmam Hatiplerin kalitesini arttırmaya ve İmam Hatip nesline olan güveni daha da arttıracak çalışmalar yapmaya davet ediyoruz.

Sözkonusu yazarın haberlerinden birkaç örnek:

ihm1.jpg

ihm2.jpg

ihm3.jpg

ihm4.jpg

ihm5.jpg

ihm7.jpg

 

HABERE YORUM KAT

4 Yorum