1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. BirGün yine mevzuyu anlamamış!
BirGün yine mevzuyu anlamamış!

BirGün yine mevzuyu anlamamış!

BirGün isimli sol-faşist haber sitesi Diyanet tarafından yapılan Cuma namazı açıklamasını anlayamamış.

05 Aralık 2020 Cumartesi 11:55A+A-

HAKSÖZ HABER

Diyanet İşleri Başkanlığı, Cuma namazı öncesinde paylaştığı mesajda, hastalık ihtimali halinde Cuma kılmanın zorunluluğunun ortadan kalkacağını aynı zamanda riskli kişilerin de (yaş, kronik rahatsızlık vs.) hastalık taşıma ihtimali olmasa dahi Cuma yerine öğlen namazını kılabileceği yönünde bir açıklama yaptı. Artan hastalık sayılarından sebeple yapılmış olması güçlü olan bu yerinde açıklama, "Salgınla mücadele için kafe, bar ve restoranları kapatan, müziği yasaklayan iktidar, cuma namazlarının toplu şekilde kılınmasına müsaade ediyor." denilerek BirGün tarafından tahfif edilmeye çalışıldı.

BirGün’ün yayın çizgisi zaten biliniyor. Bulduğu her fırsatta Müslümanları hedef gösteren yayın organı faşizan bakış açısından sebeple olsa gerek okuduğunu anlamakta güçlük çektiğini de göstermiş oldu. Tabi ki Diyanet’in ne söylediğinin çok önemi yoktu. Bu yüzden BirGün’ün, “Diyanet: Koronavirüse yakalananlar cuma namazına gelmesin” başlığıyla verdiği haberin sosyal medyada aldığı etkileşimler dezenformasyonun etkisini gösteriyor. Haber başlığıyla sanki Diyanet önlemleri aksatıyormuş gibi gösteren BirGün, açıklamada geçmeyen bir ifadeyi de Diyanet söylemiş gibi aktarıyor.  Diyanet'in koronavirüs tedbirleri noktasında zaaflı olduğunu kendilerince kanıtlamak için çok fazla yayın yapan sol-faşist siteler, önlemler noktasında en fazla dikkati gösteren mekanların ise camiler olduğunu görmezden geliyorlar!

Açıklaması çarpıtılarak verilen Diyanet’in ne söylediğine kaynağa kadar gidip bakmayanların şartlanmış yorumları aslında BirGün’ün zihniyetini ve okurlarının ideolojik körlüğünü gözler önüne seriyor. BirGün, gerçekte mevzuyu anlamamış falan değil. Ne yapması gerektiğini çok iyi biliyor. Bunun için yalana başvurması gerektiğinin de farkında!

HABERE YORUM KAT

5 Yorum