1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. "Bireysel Başvuru Yeniden Düzenlenecek"
"Bireysel Başvuru Yeniden Düzenlenecek"

"Bireysel Başvuru Yeniden Düzenlenecek"

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, son dönemde tartışılan konulara açıklık getirdi. Bozdağ, AYM'ye bireysel başvuru hakkında yeniden bir düzenleme yapılabileceğini söyledi.

04 Mart 2016 Cuma 13:15A+A-

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül'ün Anayasa Mahkemesi kararı ile tahliye edilmesi hakkında, "Hiç tereddütüm yok. Doğrudan Anayasa'yı çiğnemektir bu. Hukuk fakültesi mezunu olmaya gerek yok" dedi.

Bozdağ, "Devam eden dava var. Sanıkların iddianameye karşı savunmaları alınmamış. Deliller toplanmamış. Mahkeme işin esası hakkında değerlendirmeyi yapmamış. Anayasa Mahkemesi'ne baktığımız zaman işin başında yargılama başlamadan, yargılamayı bitirecek karar verdi" dedi. Bireysel başvurunun yeniden düzenlenmesi hakkında görüşlerini açıklayan Bakan Bozdağ, "Hükümet programımız içinde, eylem programı içinde bireysel başvurunun artırılması konusunda taahhütümüz var. Adalet Bakanlığı bu çalışmayı yürütüyor. Önümüzdeki süreçte bireysel başvurunun uygulamalarını görmek, aksayan yönlerini görmek ve daha etkin işleyebilmesi için adımlar atmak taahhütümüzdür" ifadelerini kullandı.

Habertürk TV'de yeni anayasa yapım süreci hakkında muhalefet partilerini eleştiren Bakan Bozdağ "Muhalefet partileri 1982 Anayasası'nın ömrünü uzatmak için bahane aramaktadır" dedi.

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT