1. HABERLER

  2. HABER

  3. Birand, Başörtülülerden Özür Diledi
Birand, Başörtülülerden Özür Diledi

Birand, Başörtülülerden Özür Diledi

"Başörtülü birini ekrana çıkartmam, kanalın markasına zarar verir" diyen Birand, başörtülülerden özür diledi.

14 Aralık 2012 Cuma 12:03A+A-

Birand, açıklamaları laikçilerin tepkisini çekmemek için yaptığını itiraf etti.

Gazeteci Mehmet Ali Birand, bir televizyon programında başörtülülerle ilgili söylediği sözlerden pişmanlık duyduğunu belirterek özür diledi.

Konuyu, Posta Gazetesi'ndeki bugünkü köşesinde gündemine alan Birand, başörtülüler hakkında sarfettiği, tepki çeken sözler için özür diledi.

Çıktığı bir televizyon programında, işe alacağı muhabiri başörtülü olarak ekrana çıkarmayacağını söyleyen Birand, "Kanalın markası var, başörtü ile kanalın markası zarar görebilir." demişti.

Tepki çeken o açıklamaları, laikçi seyirciyi kaçırmak istemediği için yaptığını itiraf eden Birand, konuyla ilgili pişmanlık ifade eden şu itiraflarda bulundu:

"Bütün bunu da, benim gibi açık sözlü, liberal, 28 Şubat'ta andıçlanmış birinin söylemesi, daha da ayıptı. Üzülmemin nedeni, herkes kaçıp saklanırken, yıllardır başörtüsünü savunmuş, üniversitelerde başörtüsünün serbest bırakılması için açıkça tutum almış, Cumhurbaşkanlığı seçiminde Hayrunisa Gül'ün başörtüsünün sorun edilmemesi gerektiğini defalarca tekrarlamış bir yazar olmama rağmen, şimdi Başörtüsü Faşistliği ile suçlanmaktı.

Açık sözlülüğümün cezasını çektim. Acaba bu tip sorulara yalandan yanıtlar mı vermek gerekirdi? Ancak son olarak bir noktaya da dikkatinizi çekmek isterim. O da, acaba muhafazakar kesim, Kaplan'ın dediği gibi, başörtüsüne ne oranda sahip çıkıyor. Başörtülülere eskiden ne kadar yer veriyorlardı, hatta bugün dahi ne oranda kol kanat geriyorlar.

Belki sizleri rahatsız etmiş veya amacının dışına çıkmış bir söz etmiş olabilirim, ancak muhafazakar kesimde çuvaldızı kendine batırması gereken başkaları da var. Genelde, başörtüsü savaşı kazanıldıktan sonra, şimdilerde artık eski heyecan kalmamış gibi görünüyor. Samimi görüşümü söylediğimden dolayı özür dilerim.Uyarılarınıza yine de teşekkür ederim."

 

HABERE YORUM KAT