1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Bir yanlış anlamadan siyasi rant devşirmek!
Bir yanlış anlamadan siyasi rant devşirmek!

Bir yanlış anlamadan siyasi rant devşirmek!

Ekrem İmamoğlu’nun sosyal medya ekibi çok enteresan bir gafa imza attı!

29 Ocak 2021 Cuma 14:56A+A-

HAKSÖZ HABER

Sosyal medya öyle bir ortam ki; hesapları belirli ekipler tarafından yönetilen insanlar dahi anlamsız işlere imza atabiliyorlar. Normal şartlarda bu isimlerin bir ekip ile çalışıyor oldukları için bariz hatalara düşmemeleri lazımken ortaya trajikomik durumlar çıkabiliyor.

Ekrem İmamoğlu sosyal medyada kendisi ile alakası olmayan bir meselede istemeden ‘sorumluluk’ alarak oldukça enteresan bir duruma düştü.

Alper Budka isimli sosyal medya kullanıcısının verdiği bilgilere göre, İstanbul Valiliği’nin Doğu Türkistanlılar ile Çin Büyükelçiliği arasında aracılık yapmasından söz eden bir İngilizce mektup, Türkçeye çevrilirken ‘İstanbul Valiliği’ yerine ‘İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ yazılıyor.

Bu hatalı çeviriyle hareket eden Dünya Uygur Kongresi ise Ekrem İmamoğlu’nu mention ederek olayı Twitter’da duyuruyor. Öyle sanıyoruz ki Ekrem İmamoğlu ve ekibinin de böyle bir ‘aracılık’ işinden o anda haberleri oluyor. Ancak garip bir şekilde olayla irtibatlarını sorgulamak yerine “Görüşmede karşılıklı olarak bana duyulan güven için teşekkürler.” paylaşımı yapılıyor.

es13zcjxmaecryk.jpg

İBB Haber ise bu yaşananlarla hiçbir alakası olmayan Ekrem İmamoğlu'nun 'payını' daha fazla abartarak veriyor. Güler misin ağlar mısın?

es13cxzw8au7lbm.png

Ekrem İmamoğlu yaptığı bu paylaşımla, daha önce hiç gitmediği Amerika’yı, yine daha önce hiç gitmediği Hindistan ile karıştıran Kristof Kolomb’un durumuna düşüyor. Bilindiği üzere Kolomb, Amerika’ya ayak bastığında kıtayı Hindistan zannetmişti.

Ekrem İmamoğlu’nun sosyal medya ekibini gözden geçirmesi gerektiği aşikar. Hiçbir şekilde dahili olmadığı bir meseleyi kendisinin de paydaşı gibi algılaması oldukça kafa karıştırıcı bir görüntü ortaya çıkartmış. Ya da İmamoğlu, “Kristof Kolomb da ne yaptığını bilmiyordu ama bugün istemeden de olsa adını tarihe yazdırdı…” şeklinde düşünmüş olabilir. Her iki olay da tuhaf, ikisi de saçma! Sol basın ise Birgün, Sözcü başta olmak üzere olaya balıklama atladılar...

Üstelik Ekrem İmamoğlu'nun tramvay duraklarına Çince tabelalar astırmak başta olmak üzere Çin ile kurduğu ilişkiler düşünüldüğünde durumun absürtlüğü iyice ortaya çıkıyor. Tüm bunlar bir yana Doğu Türkistanlı kardeşlerimizin yaşadıkları mağduriyetler ise hala çözülebilmiş değil!


Haber görseli Çin Halk Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Cui Wei, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na tebrik ziyaretinden alınmıştır. Cui Wei, İmamoğlu'nu ziyaret eden ilk yabancı temsilci 'unvanına' sahip...

HABERE YORUM KAT

1 Yorum