1. HABERLER

  2. HABER

  3. HUKUK

  4. Bir Top Sakallı Başörtüsü Yasak Derse
Bir Top Sakallı Başörtüsü Yasak Derse

Bir Top Sakallı Başörtüsü Yasak Derse

Açık Öğretim Fakültesi sınavında başörtülü öğretmenin görevini iptal eden ve sınıftan kovan profesöre tepkiler büyüyor.

09 Ocak 2013 Çarşamba 02:17A+A-

Şanlıurfa’da Açık Öğretim Fakültesi sınavında salon başkanı olan başörtülü Melahat Erdemöner adlı öğretmenin görevini iptal eden ve sınıftan kovan bina sorumlusu Prof. Dr. Ramazan Sağlam’a tepkiler çığ gibi büyüyor. Mağdur öğretmen Erdemöner, Sağlam hakkında suç duyurusunda bulundu ve “Ne kendisi ne de yerine getirdiği gözetmen öğretmen yönetmeliğe uyuyordu” dedi.

Başörtülü öğretmen Melahat Erdemöner’in görevi, Şanlıurfa’da Açık Öğretim Fakültesi (AÖF) sınavında salon başkanlığı yaptığı esnada bina sorumlusu Prof. Dr. Ramazan Sağlam tarafından iptal edildi. Sağlam hakkında suç duyurusunda bulunan Erdemöner, görevimi iptal eden hocanın top sakallı olduğunu, yönetmeliklerde sakalın da yasak olduğunu söyledi.

Hafta sonu yurt genelinde yapılan Açık Öğretim Fakültesi (AÖF) sınavında başörtü sorunu yaşandı. Cumartesi günü ilk oturuma GAP Kız Anadolu Lisesi’nde salon sorumluluğu görevi verilen 17 yıllık öğretmen Melahat Erdemöner, görev yapacağı salona gitmeden önce göreve geldiğine dair imzasını attı, ardından bina sorumlusu Prof. Dr. Ramazan Sağlam’ın elinden kitapçıkları aldı. Daha sonra sınıfına geçerek sınavı başlattı. İddiaya göre bina sorumlusu Prof. Sağlam, sınavın bitmesine 20 dakika kala Melahat öğretmenin görev yaptığı salona geldi, öğretmenin başını açmasını istedi. Öğretmen kabul etmedi. Sağlam, Melahat öğretmenin görevini iptal etti ve yerine yeni bir öğretmen aradı.

Eşi Sinan Erdemöner’in desteğini alan Melahat öğretmen, Ramazan Sağlam hakkında suç duyurusunda bulundu. Avukata vekalet veren mağdur aile, hukuk bürosunda Cihan Haber Ajansı’na (Cihan) konuştu.

“Kendisi de Yerime Getirdiği Gözetmen Öğretmen De Yönetmeliğe Uymuyordu”

Evraklarını aldığı sırada bina sorumlusunun kendisini hiçbir şekilde uyarmadığını dile getiren Melahat öğretmen, sınavın bitmesine 20 dakika kala gelip kendisini görevden alınmasına anlam veremediğini söyledi. Son birkaç yıldır benzer birçok sınava girdiği halde hiçbir sınavda benzer muamele ile karşılaşmadığını hatırlatan Melahat Erdemöner, bina sorumlusu Sağlam’ın kendisine hakaret ettiğini iddia eti. Melahat Erdemöner, şunları söyledi; “Başörtümü indirmemi istedi. Ben de böyle bir yönetmelik yok deyip karşı çıktım. Diretince lavaboya gidip başörtümü çıkardım ama saçlarımı bonem ile kamufle ettim. Geldiğimde bu şekilde de kabul etmeyeceğini belirterek bonemi çıkarmamı istedi. Ben de kabul etmedim. Bu sırada Ramazan Sağlam bana hakaret etti. Bina sorumlusu Sağlam, ‘kendinizi ne sanıyorsunuz, siz kimsiniz’ diyerek sınıfta beni aşağıladı, küçük düşürdü. Buna karşılık ben de yönetmelik gereği bana hakaret edemeyeceğini hatırlatıp tutanak tutmasını istedim. Kendisi ismimi çizdiğini söyleyip sınıftan çıkmamı istedi.”

Kot pantolon ve top sakalın da yönetmeliğe aykırı olduğunu ifade eden Melahat öğretmen, “Benden sonra sınıfıma gönderilen öğretmen arkadaş kot pantolonluydu. Görevimi iptal eden hoca da top sakallıydı. Yönetmelik onlar için geçerli değil mi? Burada tamamen bir başörtü rahatsızlığı var” dedi.

Başörtülü öğretmeni görevden aldığı ileri sürülen Harran Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Aletleri Bölüm Başkanı ve Fakülte Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ramazan Sağlam ise kendini savundu. Sağlam, “Basına bilgi veren kuruluşları mahkemeye vereceğim. Yönetmelik açık. Gereğini yaptım” diye konuştu.

Yeni Akit 

HABERE YORUM KAT