1. HABERLER

  2. HABER

  3. Bir Savcı 'Sınırdışı Operasyon' Bile İstemiş!
Bir Savcı 'Sınırdışı Operasyon' Bile İstemiş!

Bir Savcı 'Sınırdışı Operasyon' Bile İstemiş!

Bozdağ, son günlerde yetkisini aşan savcıları anlattığı konuşmasında, bir savcının da, yetkilerini aşarak, Suriye'ye nokta operasyonu yapılması için kolluk kuvvetlerine emir verdiğini söyledi.

19 Şubat 2014 Çarşamba 11:09A+A-

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, 17 Aralık, 25 Aralık ve Tır baskınlarını yapan savcılarla ilgili yaptığı açıklamada çarpıcı bir bilgi verdi. Bakan Bozdağ, bu baskınları yapan savcılardan birinin bütün yetkilerini aşarak sınırdışı operasyon istediğini ilk kez açıkladı.

Özel bir televizyon kanalına konuşan Bekir Bozdağ, gündemdeki merak edilen sorulara canlı yayında cevap verdi. 

Bakan Bozdağ, bir savcının adli kolluktan komşu ülke Suriye'de bulunan bir kampa operasyon yapmasını istediğin söyledi.

"O kampta bulunan bazı şahısların alınıp, getirilmesi yönünde..." diyen Bakan Bozdağ şöyle konuştu:

Savcı yazı yazıyor kolluğa, Suriye tarafına gidin ve şu şahısları alın gelin. Türkiye'nin sınırları bellidir. O hukuk çerçevesinde işlemler yapılır. Ceza İşleri Genel Müdürlüğü'ne gönderdiler. Ben de HSYK'ya verdim. Bu pervasızlıktır, çizilen sınırları aşmaktır. Savcılar görevlerini yaparken, hukukun çizdiği sınırlar çerçevesinde hukukun verdiği yetkiyi kullanmalı. Bize gelen ihbarları biz HSYK'Ya intikal ettirdik, orada gereken kanun işleyecektir.

Bekir Bozdağ, MİT TIR'larına yönelik operasyon ile ilgili olarak ise şunları söyledi: 

Türkiye'nin saygın hukukçuları, TIR'ların MİT'e ait olduğunu öğrendiği an tutanağını tutar oradan ayrılması gerekirdi yorumunu yaptılar. Burada yapılanların hepsi 'hukuk ben tanımam, hukuk benim' demektir. Bu TIR'lar sonuçta bu ülkenin TIR'ları. Dünyanın dört bir yanında Türkiye'ye güvenen ülke var, insan var. Şimdi diyorlar ki; 'Türkiye'ye güvenmeyin. Bunların hiçbir şeyine güvenmeyin. Kendi ilinden başka iline TIR götüremeyen bir istihbarat var. Sen ne yapıyorsun?' Kimsenin Türkiye'nin en önemli birimini itibarsızlaştırmaya, küçük düşürmeye hakkı yoktur.

 

HABERE YORUM KAT