1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Bir mülteci cinayetinin anatomisi
Bir mülteci cinayetinin anatomisi

Bir mülteci cinayetinin anatomisi

İstanbul Bayrampaşa’da ikamet eden Suriyeli mültecilerin evi, 10 Ocak akşamı maskeli bir grup tarafından basılmış ve 19 yaşındaki Naif bıçaklanarak katledilmişti. Mültecilerin kaldıkları evin şartları ise mültecilerin yaşamına dair çok şey anlatıyor.

27 Ocak 2022 Perşembe 11:16A+A-

HAKSÖZ HABER

İstanbul Bayrampaşa’da ikamet eden Suriyeli mültecilerin evi, 10 Ocak tarihinde akşam saatlerinde maskeli bir grup tarafından basılmıştı.

Evin kapısını kırarak ellerindeki sopa ve bıçaklarla içeri giren saldırganlar, 19 yaşındaki Naif Elnaif'i göğsünden bıçaklayarak katletmişti.

Güvenlik kamera görüntülerinin incelenmesi ve tanık beyanları doğrultusunda, maktulün olayın meydana geldiği adreste 8 Suriye uyruklu kişiyle birlikte yaşadığı ve olay günü telefondan telsiz sesi kullanıp polismiş gibi davranan 8 şüphelinin gasp amacıyla zorla adrese girdiği tespit edilmişti.

Olaya karışan 8 kişi tutuklanmıştı. Olay sonrası yapılan birçok eleştiride benzer olayların yaşanmaması gerektiği üzerine değinilerde bulunulurken, siyasilerin ırkçı söylemlerinin sonuçları üzerine herhangi bir soruşturma başlatılmadı.

Gazeteci ve EMEP Başkanı Ercüment Akdeniz, yaşanan bu olayın ardından mültecilerin Türkiye’deki zor yaşam şartlarının konuşulmadığını ifade etti. Akdeniz, Naif Elnaif’in kaldığı ev üzerinden mültecilere reva görülen sosyal ve ekonomik yaşamın analizini sosyal medya hesabı üzerinden aktardı.

“Bir cinayet odasının anatomisi”ni aşağıdaki görseller eşliğinde yazdı.

 

  1. Bayrampaşa’da Suriyeli işçilerin kaldığı bu ev maskeli bir grup tarafından basıldı. 19 yaşındaki Nail El Naif yatağında katledildi. 11 Ocak haberinde gözden kaçan bazı detaylar var, birlikte bakalım.

ercument-akdeniz-1.jpg

  1. Duvarda işçiler tarafından çizilmiş kalp resminin içinde şu isimler var: Ebu Cafer, Ahmed, Ebu İbrahim ve Kamal. Bunlar yoksul barınakta kalan mülteci genç işçilerin isimleri. Birbirlerine bağlılık, gurbet kardeşliği ve sevdiklerine uzanan hasret resmedilmiş.

 

ercument-akdeniz-2.jpg

  1. Odada asılı bu liste işçilerin haftalık ev temizleme listesiydi. Şöyle yazıyor: ODA TEMİZLİĞİ Pazartesi- Hasan Salı- Malik Çarşamba - Muhammed Perşembe- Mustafa Cuma- İbrahim Cumartesi- Hatim Pazar- HERKES

ercument-akdeniz-3.jpg

  1. Odalarda gruplar halinde kalan mülteci işçilerin buzdolabı yok. Yiyecekleri böyle leğenlerde muhafaza etmişler. Ucuz emek gücü olarak çalıştırılan insanların sefaleti bu fotoğraflarla sabit. Son dönem lince cinayete maruz kalan mülteciler işte bu odalarda yaşayan işçiler.

ercument-akdeniz-4.jpg

  1. Korkunç cinayetlerin son kurbanı Naif El Naif dosyası sahipsiz kalmamalı. İşçi sendikaları, hak savunucuları bu cinayeti unutmamalı, soruşturma sürecini takip etmeli. Parti hukuk büromuz ve göç büromuzla birlikte EMEP olarak takipçisi olacağız. Kardeşlik kazansın diye.

ercument-akdeniz-5.jpg 

HABERE YORUM KAT

3 Yorum