1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. “Bir Hafta Sonra Gazzelilere Müjdeli Haber”
“Bir Hafta Sonra Gazzelilere Müjdeli Haber”

“Bir Hafta Sonra Gazzelilere Müjdeli Haber”

Heniye, bir hafta sonra Gazzelilere ''müjdeli haber'' vereceğini açıkladı.

17 Ekim 2012 Çarşamba 13:04A+A-

Gazze'deki Filistin Hükümeti Başbakanı İsmail Heniye, bir hafta sonra Gazzelilere ''müjdeli haber'' vereceğini açıkladı.

Heniye, müjdenin içeriği konusunda açıklama yapmadı.

Heniye konuşmasında, hükümetin önceliğinin ülke topraklarının ve İnsanlarının esaretten kurtarılması olduğunu belirterek, ''Gazze'deki hükümet, Batı Şeria'dan bağımsız bir oluşum değil ancak Filistin'in özgürlüğüne kavuşması için ilk adımdır'' dedi.

Heniye, ''Önceliğimiz Filistin davasını İslam ümmetinin ana davası olarak muhafaza etmektir. Evet Filistin kimliğimizle iftihar ediyoruz ancak Filistin davasının İslam davası olmaktan çıkarılmasına izin vermeyeceğiz'' ifadesini kullandı.

Eski bakanların icraatlarından övgüyle söz eden Heniye, ''Gazze Hükümeti'nin çağdaş İslami hareketin işgal edilmiş bir yerde, bu derinlikte ilk tecrübesi'' olduğunu dile getirerek, ''Bazıları bu örneği düşürerek diğer halklara sirayet etmesini engellemeye çalıştı ancak bu örnek Arap dünyasına da uzanarak Arap Baharı'nın yaşanmasına neden oldu. Biz bugün bölgede İslamcı iktidarlara şahit olmaktayız'' diye konuştu.

Heniye, ''Hükümet israf meydanında değil direniş meydanındaydı, halkını masa başından değil zulme karşı koyma ve direniş meydanlarından yönetiyordu'' yorumunda bulundu.

Esir alınan İsrail askeri Gilad Şalit konusuna da değinen Heniye, ''Bu bizim hükümetimiz döneminde gerçekleşmesi nedeniyle savaşa zorlandık. Gazze topyekun işgale direndi. Bunun neticesinde de esir takası anlaşması yapıldı'' dedi.

Heniye ayrıca, hükümetin bölünmüşlüğü sona erdirmeye ve Hamas-Fetih uzlaşmasının sağlanması için çalışacağını da sözlerine ekledi.

Takas süreci, 11 Ekim 2011'de Mısır aracılığıyla Hamas ile İsrail arasında, İsrail askeri Gilad Şalit'in karşılığında 1027 Filistinli tutuklunun serbest bırakılmasıyla gerçekleşmişti. 

 

HABERE YORUM KAT