1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Bir gece ansızın kaybolabilirim
Bir gece ansızın kaybolabilirim

Bir gece ansızın kaybolabilirim

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın istifasının konuşulduğu dünden beri ana akım medya, yeni/sosyal medyanın gölgesinde kaldı.

09 Kasım 2020 Pazartesi 11:53A+A-

Fatih Demir / HAKSÖZ HABER

Dün akşam saatlerinde Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak istifa ettiğini resmi Instagram hesabından duyuran bir metin yayınladı. Kullanıcılar, istifayı teyit etmek için Berat Albayrak’ın açıklamasını beklerken, Berat Albayrak’ın Twitter hesabından da konuyu takip etmek istediler. Ancak aynı saatlerde Berat Albayrak’ın diğer sosyal paylaşım sitelerindeki hesaplarına da erişilemedi.  

Akıllara yine hacklendi mi sorusu geldi. Ancak aradan bir saat geçtikten sonra Bloomberg, BBC, MiddleEastEye gibi internet tabanlı yayıncılar hükümete yakın kaynaklardan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın istifasını doğruladı.

Sosyal medyada günün en çok ve en fazla konuşulan olayı Albayrak’ın istifası oldu. Sosyal medya istifanın gerçekliğini konuşurken, ana akım medya sessizliğini koruyarak üç maymunu oynadı. Ana akım medyanın bu suskunluğu hayra yorulacak bir şey değildi. Medya emir bekler gibi pozisyon almaya devam ettikçe halk ve toplum nezdinde bulunduğu pozisyon ve görevi daha açık sorgulanacak bu da ana akım medya için hayırlı bir sonu doğurmayacaktır.

Ana akım medyada uzun bir süre görev alan Cüneyt Özdemir dün Berat Albayrak’ın istifasına dair neler oluyor başlıklı Youtube tabanlı bir canlı yayın yaptı. Cüneyt Özdemir’in canlı yayını 100 bine yakın canlı izleyici tarafından anlık olarak takip edildi. Canlı yayın gece yarısına doğru ise bir milyon izlenmeye ulaştı. Ana akım medya kanalları ise Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın istifasını gündemlerine dahi almadı.   

Problemin kaynağı ise ana akım medyanın hükümete göre kendisini konumlandırmasında yatıyor. Çünkü hükümetten, kabine üyelerinden birinin istifa ettiğine dair ne bir yalanlama ne de teyit gelmiyordu. Adeta hükümet, vekiller, siyasiler, bürokratlar birden bire ortadan kaybolmuş gibiydi. Kendisini hükümete göre konumlandıran ana akım medya da bu sessizliğe ortak olmayı halka bilgi ulaştırmaktan daha evla gördü. Kendi geleceği için kötü bir seçimi.

Şu anda bile Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın istifasının ardından yaklaşık 16 saat geçmesine rağmen, istifaya dair resmi her hangi bir açıklama yapılmıyor. Ana akım medyada da bunun sorgulaması dahi yapılmıyor.

 

HABERE YORUM KAT

2 Yorum