1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. AZERBAYCAN

  4. Bir dezenformasyon örneği olarak Karabağ suçluları
Bir dezenformasyon örneği olarak Karabağ suçluları

Bir dezenformasyon örneği olarak Karabağ suçluları

Sosyal medyada masum diye gösterilen yaşlı dedenin, Karabağ’ın suçlularından birisi olduğu ortaya çıktı.

21 Kasım 2020 Cumartesi 15:09A+A-

Fatih Demir / HAKSÖZ HABER

Bir zamanlar katliamlardan sorumlu kişi olarak görev alan, yıllar sonra Karabağ’ın geri alınması esnasında ise masum vatandaşa dönüşen kişilerin gerçek kimlikleri gün geçtikçe ortaya çıkmaya devam ediyor. Geçmişte sonlandırdığı tüm hayatlar, ak saçları ve fukara görünümü ile bir araya getirilerek yaşlı vatandaşa eziyetler ediliyor diyerek servis edilen bilgilerin doğru olmadığı ortaya çıktı.

Sosyal medyada binlerce paylaşım alan “Ben size neylemişem?” görüntülerindeki yaşlı kişinin Dağlık Karabağ’ın işgal edildiği zamanlarda elinde silahlarla çekilmiş görüntüleri olayın iç yüzünü aydınlattı.

Azerbaycan askerlerinin arasında itilip kakılarak götürülen yaşlı bir kişinin, bölge insanları tarafından tanınması neticesinde yakalandığı belirtildi. Sosyal medyada Natali Avazyan tarafından masum bir dedeye Azeri askerlerinin yaptıklarına bakın diye paylaşılan görüntülerdeki kişinin Hocalı katliamındaki faillerden birisi olduğu anlaşıldı.

Azeri askerlerin aralarına alarak götürdükleri kişinin kod adıyla(Jan) hatırlandığı, bu yüzden de Azeri askerlerin teslim aldıkları kişiyi iterek götürdüğü belirtildi.  (Jan) kod adlı kişinin ismi netleşmese de kendisinin Karabağ kahramanı olarak anıldığı belirtildi. Hocalı katliamı esnasında çekilmiş görüntülerde elinde iki tüfek ile görülen, rehin aldıkları Azerilerin karşısında dikilen kişi olduğu belirtilen “dede”, Hocalı katliamının suçluları arasında yer almaktaydı.

Natali Avazyan’ın paylaştığı gönderinin binlerce kişi tarafından beğenilmesi ve retweet edilmesi olayın iç yüzünü merak eden kullanıcıları harekete geçirerek doğru bilgilerin ortaya çıkmasını sağladı. Haber niteliğinde servis edilen videodaki “dede”nin bir zamanlar Karabağ’da kahraman olarak anıldığı, yakalandığında ise “ben size neylemişim” diyerek kendisini savunmaya kalkıştığı görülmekte.

Ermenilerin, Karabağ’dan ayrılırken geriye bir şey bırakmamak adına evlerini ve meskun mahalleri ateşe vermeleri içlerindeki öfkenin ve nefretin dinmediğinin bir göstergesi olarak hafızalara yeniden kazındı. Karabağ'da sivillerin saldırıya uğradığını iddia edenlerin ise kasıtlı olarak bilgileri çarpıtmasının bir örneği olarak bu olay sosyal medyadaki bilgi kirliliğini bir kez daha gözler önüne koydu.

ermeni-asker-hocali-karabag-2020.jpg

hocali-katliami-fail2.jpg

HABERE YORUM KAT

1 Yorum