1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Bir de utanmadan eşitlik, adalet, kardeşlikten dem vururlar!
Bir de utanmadan eşitlik, adalet, kardeşlikten dem vururlar!

Bir de utanmadan eşitlik, adalet, kardeşlikten dem vururlar!

Kılıçdaroğlu: Sığınmacılar konusunda netim, gidecekler

11 Mayıs 2022 Çarşamba 12:15A+A-

HAKSÖZ HABER

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ırkçı siyasetten geri adım atmıyor. Ümit Özdağ’ın başlattığı mülteci karşıtlığı popülizmini kullanmak için bayrağı Kemal Kılıçdaroğlu devraldı.

Her fırsatta adalet, kardeşlik, helalleşme, normalleşme çağrısı yapan Kılıçdaroğlu gerçek yüzünü mültecilere gösteriyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kılıçdaroğlu’nun “Hepsini tekrar Suriye’ye göndereceğiz” ifadelerine cevap olarak “Bunları yapamayacaksın, bunları yapmaya da hiçbirinizin gücü yetmez. Zira biz Ensar kültürü ile yetişmişiz. Muhacir kültürünün ne olduğunu iyi biliriz. Biz sizler gibi bu toprakları hüdainabit bulmadık” demişti.

Erdoğan açıklamasının devamında, “Dün onların dedelerini nasıl bağrımıza basmışsak, bugün bize sığınanlara aynı şekilde davranıyoruz. Mazlumları katillere teslim etmedik, etmeyeceğiz. Suriyelilere ya da diğer ülkelerden gelen vatandaşlara hiçbir kaynak tahsis edilmemektedir. Gönüllü dönüşler için gereken imkanları sağladıkça, ülkemizdeki Suriyeli sayısının makul sayılara gerileyeceğinden kimsenin şüphesi olmasın” ifadesini kullanmıştı.

CHP Genel Başkanı ise tartışmayı sürdürerek “Kaçaklar ve sığınmacılar konusunda netim. Gidecekler. Bu konunun suçluları Recep Tayyip Erdoğan ve Avrupa ülkeleridir.” sözleriyle savaş mağduru insanları hedef göstermeye devam etti.

Cumhurbaşkanlığı seçimleri için hazırlanan Kemal Kılıçdaroğlu geçmişteki siyasi konumlanışından farklı bir yerde durduğu izhar etmek için kılıktan kılığa girerken mazlum mülteciler konusunda “netliğini” hiç bozmadı! Dezenformasyon eliyle kitleselleştirilen mülteci düşmanlığından oy devşirebileceğini düşünen Kılıçdaroğlu'nun gerçekten bir değişim yaşamadığı da anlaşılmış oluyor! Demek ki Kılıçdaroğlu muhafazakar söylemlere de oy devşirmek için yanaşıyor!

Eğer ki samimi olsaydı bombalardan kaçarak Türkiye’ye sığınan mültecilere de insaf ve vicdanla yaklaşırdı! Bir insanın iktidar hırsı için bu kadar alçaldığını görmek üzücü gerçekten!

HABERE YORUM KAT

4 Yorum