1. HABERLER

  2. HABER

  3. Bir Aziz Yıldırım Kalmıştı Atatürkçülüğe Bağlamayan!
Bir Aziz Yıldırım Kalmıştı Atatürkçülüğe Bağlamayan!

Bir Aziz Yıldırım Kalmıştı Atatürkçülüğe Bağlamayan!

Aziz Yıldırım'ın şike davasındaki savunmasında süreci Fenerbahçe'nin Atatürkçü görüşüne bağladı.

21 Şubat 2012 Salı 17:57A+A-

Aziz Yıldırım şike davasında savunma yaparken Fenerbahçe’ye dönük uygulamaların kulübün, kendisinin ve camianın Atatürkçü görüşü ile ilgili olduğunu söyledi. Kuvay-i Milliye ruhunun temsilcisi, Türklüğü her şeyin üzerinde tutan, Atatürk ilkelerine ve cumhuriyete bağlı bir camia oldukları için toptan ortadan kaldırılmak istenildiğini ve bu sebeple bu sürecin yaşandığını iddia etti.

Türkçü, Atatürkçü Büyük Fenerbahçe Cumhuriyeti

" Fenerbahçe, Kuvay-i Milliye ruhunun temsilcisi oldu. İnsanlara Türklük gücü ve yaşama umudu veren Fenerbahçe, halkın sevgilisi olmuştur. Fenerbahçe camiası, koca çınardan tek bir yaprak koparılmasına izin vermeyecektir. Aziz Yıldırım'ın şahsi akıbetinin bir önemi yoktur. Fenerbahçe, Türk olmayı her şeyin üstünde tutan gençler tarafından kurulmuştur. Fenerbahçe sevgisi bu sayede dalga dalga büyüdü. Fenerbahçe Cumhuriyeti, Türkiye Cumhuriyeti'ne paralel gelişmiştir. Bize saldırının temel nedeni kuruluş yıllarındaki felsefemizdir. Fenerbahçe Cumhuriyeti şike ile karalanamaz. Aleyhimizde yapılan propaganda kulübümüzün kuruluş gayesini baltalamak, bu temiz vatansever Atatürkçü yoldan çevirmek içindir. Tıpkı, gece karanlığının aydınlığa kavuşması gibi, tarihimizde işgalcilere verdiğimiz mücadele gibi buradan da yüzümüzün akıyla çıkacağız.14 yıllık Fenerbahçe başkanlığım süresince aşağılayıcı hiçbir eylemde bulunmadım. Darağacında olsak bile son sözümüz Fenerbahçe olacak. Benim hakkımda ne karar verirseniz verin. Kabul ederim. Bu Fenerbahçe’yi toptan ortadan kaldırmaya yetmeyecektir. 22 yıldır bu kulübe hizmet veriyorum. Asla şike gibi bir suça bulaşmadım. Poliste maruz kaldığım muameleyi hak etmedim.“ sözleri ile soruşturma ve yargı sürecinin Fenerbahçe’nin vatanseverliği, Türkçülüğü, Atatürkçülüğü ile ilgili olduğunu ifade etti.

“Benimle Gezip Tozacaksın, Sonra Beni İçeri Atacaksın!”

Savunması sırasında Nazım Hikmet’in "Düşmana inat, bir gün fazla yaşamak" mısralarının bulunduğu “Öğütler” şiirini okuyan Aziz Yıldırım “Fenerbahçe'ye cebinden 30 milyon dolar veren adama 'çıkar amaçlı suç örgütü lideri' denemez. Deniyorsa amaçları başkadır. Fenerbahçe ve Türk futbolu kuşatma altındadır. Bir grup Türk futbolunu ele geçirmek istiyor. Kendini Türkiye Cumhuriyeti üzerinde görenler yasama ve yürütme organlarını dahi ele geçirdi." şeklindeki ifadesiyle ithamlarda bulundu. "Benimle gezeceksin, yemek yiyeceksin, gelip sarılacaksın... Sonra beni içeri atacaksın. Zekeriya Öz beni uyarmalıydı suç işliyordumsa. Öz ile samimiyetim bunu gerektiriyordu." sözleriyle de mahkemeye ilginç bir sitemde bulunan Yıldırım Ayrıca ifadeleri arasında Cumhurbaşkanına, savcılığa, ve emniyete de çeşitli ithamlarda bulundu.

Haksöz Haber

HABERE YORUM KAT

3 Yorum