1. HABERLER

  2. HABER

  3. Bir Ahlaksız Dezenformasyon Daha
Bir Ahlaksız Dezenformasyon Daha

Bir Ahlaksız Dezenformasyon Daha

Suriye direnişini karalamak için çalışan lobi, iftirada aklın sınırlarını iyice zorluyor.

10 Eylül 2013 Salı 15:02A+A-

HAKSÖZ-HABER

Baas lobisi gibi çalışan BBC ve Gezici medyanın dezenformasyonları devam ediyor. Suriye Kürdistanında Tel Ebyad’da bir kadının “saatlik nikâh” kıyılarak aynı gece 8 El Kaide savaşçısıyla birlikte olduğu saçmalığını yayınlayacak ahlaktan yoksunlaşan lobicilerin bu iddiası bir kadının duyumuna dayanıyor.

BBC Türkçe Servisinden Rengin Arslan, “Rojava” diye adlandırdığı Suriyeli Kürt bir kadınla konuşmuş. Kadının aktardığı duyumları manşete çeken BBC Türkçe’nin ahlaksız iddiasını Milliyet gazetesi ve TKP’nin Sol Haber sitesi de fırsatçı bir ivedilikle manşete taşımakta gecikmemiş.

Milliyet’in “Saatlik Nikah İle Tecavüz”, Sol Haber’in “Kürt Bölgesinde Kadınlara 'Saatlik Nikah'la Tecavüz” başlığıyla verdiği haberde geçen ifadeler aynen şöyle:

Rojava'da kadınların durumunu Fehime adlı Suriyeli bir kadına soran Rengin Arslan şu yanıtı alıyor:

“Rejimin tasviyesi ile birlikte her şey gerçekten mübah oldu. El Kaide mensupları Til Ebyad'da saatlik nikah kıyıyorlar. Bir kadını alıp götürmüşler. Sabaha kadar 8 kişi o kadınla ilişkiye girmiş. Her saat nikah kıyıyorlar. Bunu da İslam adı altında yapıyorlar. Bu saatlik nikahlarda da birbirlerini tebrik ediyorlar. Hocalar da fetva veriyor. 'Savaşta bunlar helaldir' diye. Bu kadın bu olaydan sonra intihar etti.”

Ufak Atın da Civcivler Yesin!

6-7 Eylül olaylarına yol açan “Atatürk’ün Selanik’teki evi bombalanmış!” ya da Gezi’de kullanılan meşhur fotoğrafta olduğu gibi “Eylemcinin üzerinden panzer geçmiş” türü haberleri anımsatan bu haberin söz konusu medya tarafından ivedilikle manşete taşınmasının nedeni tabi ki Suriye direnişini karalamak. Bunun için aklın sınırlarını dahi zorlayan doneler kullanmaktan geri durmuyorlar. Amiyane tabirle “Ufak atın da civcivler yesin!” demekten başka yoruma gerek duymuyoruz.

 

HABERE YORUM KAT

11 Yorum