1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. ÜRDÜN

  4. Binlerce Ürdünlü, İsrail Büyükelçiliği önünde gösteri düzenledi
Binlerce Ürdünlü, İsrail Büyükelçiliği önünde gösteri düzenledi

Binlerce Ürdünlü, İsrail Büyükelçiliği önünde gösteri düzenledi

Göstericiler Ürdün ile işgalciİsrail arasında 1994'te imzalanan barış anlaşması dahil tüm anlaşmaların iptal edilmesini istedi. Ülkedeki tüm camilerde 7 Ekim'den bu yana siyonist saldırılarda öldürülen Filistinliler için gıyabi cenaze namazı kılındı.

03 Kasım 2023 Cuma 20:11A+A-

Ürdün'ün başkenti Amman'da binlerce kişi, işgalci İsrail'in 28 gündür aralıksız şekilde bombaladığı Gazze Şeridi'ne ve Filistinlilere destek için siyonist Büyükelçiliği önünde gösteri düzenledi.

Binlerce Ürdünlü, işgalci İsrail'in Amman Büyükelçiliğine birkaç yüz metre uzaklıktaki Rabie bölgesinde bulunan El-Kaluti Camisi önünde toplandı

Göstericiler sık sık "Canımız, kanımız sana feda olsun ey Filistin", "Ey savaşçı vur, vur, yuvanı koru", "Hamas terörist dediler, tüm Ürdün Hamas'tır" şeklinde sloganlar attı.

Ürdün ile siyonistler arasında 1994'te imzalanan barış anlaşması dahil tüm anlaşmaların iptal edilmesini isteyen göstericiler, "Saldırıları durdurun" ve "Halk Vadi Araba Anlaşması'nın iptal edilmesini istiyor" yazılı pankartlar açtı.

Öte yandan Ürdün Vakıflar Bakanlığının çağrısı üzerine, ülke çapındaki tüm camilerde 7 Ekim'den bu yana işgalci İsrail saldırılarında öldürülen Filistinliler için gıyabi cenaze namazı kılındı.

HABERE YORUM KAT