1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Binlerce Rusyalı Yahudi İsrail’i Terk Edip Kanada’ya Gitti
Binlerce Rusyalı Yahudi İsrail’i Terk Edip Kanada’ya Gitti

Binlerce Rusyalı Yahudi İsrail’i Terk Edip Kanada’ya Gitti

Büyük vaatlerle işgal rejimine getirilen Yahudi yerleşimciler şimdi başka ülkelere göç ediyor.

22 Nisan 2016 Cuma 21:10A+A-

Siyonist işgal rejiminde yayın yapan Kanal-10 televizyonu, daha önce Rusya’dan İsrail’e gelen Yahudilerden çoğunun başka ülkelere göç ettiğini belirtti.

Eski adıyla Sovyet Sosyalist Cumhuriyetleri Birliği’nden geçen asrın ortalarında ve sonlarında İsrail’e göç eden Yahudilerden yaklaşık bir milyonunun, işgal rejimine karşı aidiyet duygusu yaşamadıkları için başka ülkelere özellikle de Kanada’ya gittikleri ifade edildi.

Kanada’ya göç eden Yahudilerden biri işgal televizyonuna yaptığı açıklamada “6 yaşındayken yüzlerce genç aile ile birlikte İsrail’e geldim. Orada büyüdüm, askere gittim ve evlendin. Ancak bir gün olsun o topluma ait olduğumu hissetmedim. Bunun için ailemle birlikte Kanada’ya göç ettim” dedi.

Yahudi göçmen yaptığı açıklamada, doksanlarda İsrail’e göç eden birçok ailenin kendilerine yer bulmadıkları için burayı terk ettiklerini belirterek, bir başka tanıdıklarının da 22 yıl kaldıktan sonra İsrail’i evi gibi görmediği için terk ettiğini söyledi.

Siyonist işgal rejiminde yayınlanan raporlar da bu gerçeği doğruluyor. Raporlara göre doksanlı yıllarda işgal rejimine göç eden Rusya Yahudileri Siyonist toplumda ikinci güç oluşturmalarına rağmen yıllarca Batı’dan gelen Yahudilerle bunların hâkim olduğu hükümetlerin ayırımcılığına maruz kaldılar.

FİEM

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT