1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. MISIR

  4. Binlerce Öğrenci, Mursi’ye Destek Verdi
Binlerce Öğrenci, Mursi’ye Destek Verdi

Binlerce Öğrenci, Mursi’ye Destek Verdi

Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin yaptığı anayasal düzenlemelere destek veren binlerce öğrenci gösteri düzenledi.

27 Kasım 2012 Salı 06:14A+A-

Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin yaptığı anayasal düzenlemelere destek veren binlerce öğrenci gösteri düzenledi.

Gösteriye katılan öğrenciler, başta yargı ve İçişleri Bakanlığı olmak üzere devlet kurumlarının temizlenmesini, eski Başsavcı Abdulmecid Mahmud’un yargılanmasını istedi. ‘’Halk, Mursi’nin kararı destekliyor’’ şeklinde slogan atan göstericiler, kararlara karşı çıkanları Mısır’ın menfaatlerine öncelik vermeye çağırdı.

Mursi’nin anayasal düzenlemeler çerçevesinde aldığı kararların ardından başta başkent Kahire olmak üzere Mısır’ın birçok kenti protesto gösterilerine sahne olmuş, Mursi’nin kararlarını destekleyenlerle muhalifler arasında çıkan olaylarda 2 kişi ölmüş, çok sayıda kişi yaralanmıştı.

Yüksek yargı direniyor

Mısır Yüksek Yargı Konseyi ise, üyelerine mahkeme ve savcılıklardaki görevlerini sürdürmeleri çağrısında bulundu. Mısır Yüksek Yargı Konseyi’nden yapılan yazılı açıklamada, hakim ve savcılara ‘’görevlerini muntazam uygulamaları ve iş bırakma eylemlerine gitmemeleri’’ çağrısında bulunuldu.

Avva istifa haberlerini yalanladı

Bu arada Mısır Anayasa Hazırlık Komisyonu üyesi Muhammed Selim el-Avva, görevinden ayrıldığına dair iddiaları yalanladı. Mısır Anayasa Hazırlık Komisyonu üyesi Avva, dün yaptığı basın açıklamasında, Mısır medyasında yer alan istifa ettiğine ilişkin haberleri yalanlayarak, ‘’Beni bu göreve kimse atamadı. Bu nedenle ne istifa ettim ne de görevden alındım’’ dedi. Avva, Mısır Anayasası’nın tamamlanmasına kadar, Anayasa Hazırlık Komisyonu’ndaki görevine devam edeceğini kaydetti. Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi, ‘’Alacağı kararların yargıdan bağımsız olması, Başsavcı Abdülmecid Mahmud’un görevden alınması, Anayasa Komisyonu’nun görev süresinin uzatılması, 25 Ocak Devrimi’nde yaralananlarla ölenlerin ailelerine maaş bağlanması ve Mübarek döneminin yöneticileri hakkında yeniden soruşturma açılması’’ kararlarına imza atmıştı.

Mursi’ye toplumsal diyalog çağrısı

Mısır’daki Liberal Demokrasi Cephesi Partisi kurucusu Usame el-Gazzali Harb ise, Mısır’daki gerginliği devrimin doğal bir sonucu olarak niteleyerek, Cumhurbaşkanı Mursi’ye toplumsal diyalog çağrısında bulundu. Gazzali, Cumhurbaşkanı Mursi’nin anayasal düzenlemeler çerçevesinde aldığı yeni kararları kabul etmediğini vurgulayarak, Mursi’nin kararlarını eski Cumhurbaşkanı Enver Sedat’ın Eylül 1981’de aldığı kararlara benzetti. 

HABERE YORUM KAT