1. HABERLER

  2. HABER

  3. Binlerce Mülteci AB’ye Yürüyor
Binlerce Mülteci AB’ye Yürüyor

Binlerce Mülteci AB’ye Yürüyor

Avrupa ülkelerine gitmek isteyen kaçak göçmenlerin 'koridor' olarak kullandığı Sırbistan'a bu hafta sonu 7 binden fazla kişi ulaştı.

24 Ağustos 2015 Pazartesi 12:22A+A-

HAKSÖZ-HABER

BM Mülteciler Yüksek Komiserliği'nden (UNHCR)) yapılan açıklamada, Yunanistan'dan geçerek Makedonya'ya ulaşan yüzlerce göçmenin Gevgeli'deki tren istasyonunda Sırbistan'a geçmek için beklediği ve sınırdaki göçmen sayısının artacağının beklendiği ifade edildi.

Sırbistan'a hafta sonu ulaşan göçmen sayısının 7 bini geçtiği belirtilen açıklamada, UNHCR'nin Makedonya hükümetinden göçmenlere sınırlarını kapatmayacağına yönelik taahhüt aldığı kaydedildi.

Yunanistan ve Makedonya hükümetlerine korunmaya muhtaç göçmenlere daha fazla yardım etmesi çağrısında bulunan UNHCR, AB ülkelerine ise göçmen krizinde Sırbistan, Yunanistan ve Makedonya'ya yardımlarını artırması çağrısını yineledi.

Türkiye’nin Suriye için 4 yıl önce ‘Güvenli Bölge” önermişti ama önerisi kabul görmemişti. Uzamanlar Türkiye’nin bu önerisi kabul görseydi mültecilerin önemli bir kısmının Suriye içinde kalabileceğini belirtiyor. AB Sınır Kontrol Ajansı (Frontex), Temmuz ayında AB sınırlarına giriş yapan göçmen sayısının 107 bin 500 olduğunu bildirdi. Böylelikle AB tarihinde ilk kez bir ayda yüzbinin üzerinden göçmen girişi oldu.
 

HABERE YORUM KAT