1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Bingöllü Bir Kardeşimiz Suriye'de Şehid Düştü
Bingöllü Bir Kardeşimiz Suriyede Şehid Düştü

Bingöllü Bir Kardeşimiz Suriye'de Şehid Düştü

Halep’te zalim Esed rejimine karşı savaşan Bingöllü İdris Karunçu, rejim güçleriyle girdiği çatışmada şehid düştü.

11 Haziran 2013 Salı 12:51A+A-
HAKSÖZ-HABER
 
Suriye'de şehit düşen Türkiyeli kardeşlerimize Bingöl'den bir kardeşimiz daha katıldı.
 
Mazlum ve mustazaf Suriye halkının dertleriyle dertlenmek üzere zalim Esed’in askerlerine karşı mücadele eden mücahidlerin saflarına katılan İdris Karunçu kardeşimiz Halep’te şehit düştü.
 
Baas rejiminin Suriye halkına yönelik katliamlarına sesiz kalmayarak mazlum Müslümanlara destek olmak için 3 ay önce Suriye’ye giden İdris Karunçu, 27 yaşındaydı. 
 
Şehidin arkadaşları olayın meydana gelişini şu şekilde aktardılar:
 
“Henüz sabah namazı vaktiyken Esed güçleri karargaha taciz ateşi açıp, tank atışı yapmaya başlamışlardı. İdris ise henüz yeni nöbetini bitirmiş ve dinlenmeye çekilmişti. Silah sesleri üzerine düşmanı püskürtmek için mevzilenmişlerdi. Sonrasında İdris’in ‘Ben vuruldum’ sesini işittik. Gördük ki boğazından ölümcül bir kurşun almış. İdris Kelim-i Şehadet’i üç defa art arda tekrarladı ve ruhunu teslim etti. Sonrasında ise düşman ağır kayıplar vererek geri çekildi.”
 
idris-karuncu_suriyesehidi.jpg
 
Şehid İçin Bingöl’de Taziye Kuruldu
 
Şehidin cenazesinin Halep’te defnedildiği öğrenilirken, ailesi Bingöl’de, Merkez Yukarı Akpınar Camii’nde taziyeleri kabul ediyor. 
 
Kardeşimize Rabbimizden rahmet diliyor, şehadetini tebrik ediyoruz. Ailesine sabr-ı cemil; dünya ve ahiret hayatında güzellikler diliyoruz.
 
sehidin-babasi_karuncu.jpg
Şehidin babası, İdris kardeşimizin mezarı başında...
 

HABERE YORUM KAT

10 Yorum