1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Bingöl’de polisin provokatif operasyonu
Bingöl’de polisin provokatif operasyonu

Bingöl’de polisin provokatif operasyonu

Bingöl'de faaliyet gösteren İslami cemaatlerden Tevhid Kitabevi'ne yönelik polis kuvvetlerinin yaptığı baskına dair çekilen görüntülerde polisin OHAL mantığında hareket ettiği görüldü.

28 Aralık 2021 Salı 10:45A+A-

HAKSÖZ HABER

Bingöl'ün Yeşilyurt Mahallesi'nde bulunan Tevhid Kitabevi'ne Bingöl Emniyet'i tarafından bilinmeyen bir sebep ile baskın düzenledi.

Türlü bahaneler ile daha önce de rahatsız edilen, yasal programları engellenmeye çalışılan kitabevine dün akşam saatlerinde baskın düzenleyen polis ile kitabevine gidenler arasında tartışma çıktı. 

Büyüyen tartışma sonrası polisin tartaklamaya çalıştığı kitabevi cemaati ile polis arasında arbede yaşandı. Polis olayları yatıştırmak için havaya ateş ederken, cemaat mensuplarına karşı sert tavırları ile de tepki çekti. 

OHAL mantığı ile hareket eden emniyet, yasal bir çerçevede faaliyetlerini yürüten cemaate karşı saldırgan bir tutum sergiledi. Daha önce de "evraklarınız eksik", "ruhsatınızda sorun var" gibi sebepleri bahane eden polis kuvvetleri cemaatin bir araya gelmesinden rahatsızlık duyduğunu açıkça göstermişti. 

Benzer bir tutum ile Bingöl Tevhid Kitabevi cemaatine karşı saldırgan bir tutum sergileyen Bingöl Emniyet'i, görüntülerde de açıkça görüldüğü üzere cemaat üyelerine orantısız güç uyguladı. Cemaat mensuplarının da polisin saldırılarına karşılık verdiği olaylarda tutuklu olup olmadığı bilinmiyor. 

 

Bingöl Tevhid Kitabevi'ne yapılan baskın ve çıkan arbedenin görüntüleri,

 

HABERE YORUM KAT