1. HABERLER

  2. HABER

  3. Bingöl’de Askeri Konvoya Saldırı
Bingöl’de Askeri Konvoya Saldırı

Bingöl’de Askeri Konvoya Saldırı

Bingöl'de izinden dönen silahsız askerlere yönelik saldırıda 9 asker hayatını kaybetti, 70 asker de yaralandı.

18 Eylül 2012 Salı 15:19A+A-

Bingöl-Muş karayolunun 16'ncı kilometresinde, Kardeşler köyü yakınlarında askeri konvoya PKK’lı bir grup tarafından saldırı düzenlendi. İzinden dönen ve dağıtıma giden 200 silahsız asker pusuya düştü. 15 araçlık konvoya roketatarla saldıran grup, uzun namlulu silahlarla da araçları taradı. Roket isabet eden otobüs, tamamen yandı.  Olay yerine çok sayıda ambulans sevk edildi. 

Saldırıda 9 asker hayatını kaybetti, 70 güvenlik görevlisi de yaralandı. 

Yaralı askerler, Solhan, Bingöl ve Muş'taki hastanelerde tedavi altına alındı.  Yaralılar için Bingöl'de kan anonsu yapıldı. 

Kaçan saldırganların yakalanması için bölgede operasyon başlatıldı.

Askerler İzinden Dönüyordu

Bingöl Valisi Mustafa Hakan Güvençer, konvoydaki 3'ü otobüs 15 araçta 200 asker bulunduğunu söyledi.

Vali Güvençer, askerlerin izinden döndükleri için sivil kıyafetli olduklarını açıkladı.

 

İzinden dönen ve dağıtıma giden askerler, Elazığ'daki Kabul ve Toplama Merkezi'nde (KTM) bir araya geldi. Sivil otobüslere bindirilen yaklaşık 200 silahsız asker, BTR tipi eskort eşliğinde Muş'a doğru yola çıktı. Saat 10.30 sularında hareket eden 3 otobüs ve 2 minibüsten oluşan konvoyda, zırhlı araçlar, elektronik karıştırma aracı, 1 ambulans ve 2 emniyet personelini taşıyan transit araç yer aldı. Konvoy, Bingöl'ü geçtikten 16 kilometre sonra Kardeşler köyü mevkiinde 12.15'de saldırıya uğradı. Konvoyun sonundaki otobüse roketatarlı saldırı düzenleyen PKK’lılar, öndeki otobüse de uzun namlulu silahlarla ateş açtı. Konvoya eşlik eden 2 BTR'nin karşılık vermesi üzerine PKK'lılar olay yerinden kaçtı. Roket isabet eden otobüs, çıkan yangında tamamen yandı.

HABERE YORUM KAT