1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. LİBYA

  4. Bingazi'deki ABD Protestosunda ABD Büyükelçisi Öldürüldü
Bingazideki ABD Protestosunda ABD Büyükelçisi Öldürüldü

Bingazi'deki ABD Protestosunda ABD Büyükelçisi Öldürüldü

Bingazi'de Amerikan Büyükelçisine yönelik saldırıda Büyükelçi ile üç büyükelçilik görevlisi öldürüldü.

12 Eylül 2012 Çarşamba 12:25A+A-

Dünden beri Libya'nın Bingazi kentinde ABD Büyükelçiliği önünde devam eden protestoda elçilik binası yakıldı. Elçiliğe yönelik roketatarlı saldırıda ise ABD Büyükelçisi ve 3 elçilik görevlisi öldürüldü.

Libya Güvenlik Komitesi Sözcüsü Abdülmünim el-Huri yaptığı açıklamada, konsolosluğa saldırıdan silahlı grupla Libya ordusu arasında şiddetli çatışma yaşandığını ifade etti. Huri, çatışmanın konsolosluğun çevresinde gerçekleştiğini ve emniyet güçlerinin bölgeyi kordon altına aldığını kaydetti.

Amerika Birleşik Devletleri'nde çekilen ve İslam'a hakaret içerikli öğeler barındıran filme karşı Mısır'ın ardından dün Libya'da da protestolar vardı.

Libya'nın Bingazi kentindeki protestolar sırasında, bu ülkedeki Amerikan büyükelçisinin öldürüldüğü açıklandı. Libyalı yetkililer resmi olarak olayı teyit etti.

libya-bingazi-abd-buyukelciligi-protest02.jpg

Saldırıya sert şekilde tepki gösteren ABDDışişleri Bakanı Hillary Clinton, Libya Devlet Başkanı Magariaf ile telefonda, ülkedeki Amerikalıların güvenliği için ek önlemler alınmasını istedi. Clinton, söz konusu saldırının internette yer alan dine saygısızlık içeren bir konuyla ilgili olabileceğine dair haberlere de değinerek, Washington'ın inançlara saygısızlığa karşı olduğunu ve hoşgörü konusunda hassas olduğunu iddia etti.


 

MISIR ABD BÜYÜKELÇİLİĞİNDE DE DEV PROTESTO

Dün akşam, aynı konuyla bağlantılı olarak Mısır'ın başkenti Kahire'de de Amerikan büyükelçiliği önünde protesto gösterisi düzenlenmişti. 

Ellerinde tevhid ve Hz. Peygamber ile ilgili flamalar taşıyan çok sayıda kişi ABD elçiliğine girerek ABD bayrağını indirdi ve ateşe verdi.

İşte o görüntüler:

HABERE YORUM KAT

21 Yorum