1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. MISIR

  4. “Bin Kere de Assanız, Asla Yolumuzdan Dönmeyiz!”
“Bin Kere de Assanız, Asla Yolumuzdan Dönmeyiz!”

“Bin Kere de Assanız, Asla Yolumuzdan Dönmeyiz!”

Minye Mahkemesince 682 kişiyle birlikte İdam cezasına çarptırılan İhvan Mürşidi Muhammed Bedii meydan okudu.

28 Nisan 2014 Pazartesi 19:41A+A-

HAKSÖZ HABER

Halen Kahire’de tutuklu bulunan İhvanı Müslimin teşkilatının Genel Sekreteri Muhammed Bedii’nin avukatı Usame Mursi Bedii’nin kendisine verilen idam cezasına karşı “Beni bir değil, bin kere de asacak olsalar, asla yolumdan dönmem” dediğini aktardı.

Sisi cuntasınca devrilen Muhammed Mursi’nin oğlu olan Usame Mursi bugün Kahire’de bir başka davada yargılanan İhvan Mürşidi Facebook sayfasında Bedii ile görüşmesini aktardı.

İki güvenlik görevlisi de Reuters’e Bedii’nin gayet sakin ve rahat olduğunu, hatta yanındakilerle şakalaştığını ve diğer İhvan mensuplarına, idam mahkumlarına giydirilen elbiseyi kast ederek kendisine kırmızı tulum almalarını söylediğini aktardılar.

İhvan üyelerine verilen bu ağır cezalar darbe yönetiminin hareketi sindiremediğinin bir göstergesi olarak değerlendiriliyor.

İnsan Hakları Gözlemevi örgütünün Ortadoğu ve Kuzey Afrika direktörü Sarah Leah Whitson idam kararlarının yakın dünya tarihinde bir ilk olduğunu söylüyor ve bu kararlarla darbe yönetimine karşı muhalefet eden kesimler üzerinde bir korku ve terör estirilmeye çalışıldığını öne sürüyor.

Batıda ilk tepki olarak İsveç Dışişleri Bakanı Carl Bildt Twitter mesajında bu kararları ‘zulüm’ olarak tanımladı ve “Dünya buna mutlaka tepki göstermeli ve gösterecek de!” dedi.

Oğlu idam cezasına çarptırılan Sabah Hassan adlı bir Mısırlı “Bu çürümüş bir rejim. Burada normal bir devlet yok” diye tepkisini ifade ederken, diğer tutsak yakınları sokakta güvenlik güçleriyle çatışıyorlardı.

 

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT