1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. MISIR

  4. Biltaci’nin Mahkemedeki Konuşmasının Görüntüleri
Biltaci’nin Mahkemedeki Konuşmasının Görüntüleri

Biltaci’nin Mahkemedeki Konuşmasının Görüntüleri

İhvan liderlerinden Muhammed Biltaci'nin mahkemede yaptığı konuşma...

23 Mayıs 2014 Cuma 12:07A+A-

Mısır'da hapisteki İhvan liderlerinden Muhammed Biltaci, tutuklanmadan önce Ezher Üniversitesi'nde öğretim üyesiydi. Biltaci mahkemedeki son duruşmasında hakkındaki iddialar hakkında konuştu. Biltacı, kendisine taleplerini soran hakime Kur'an-ı Kerim'den, "Nefse ve hevese uyma, sonra bu seni Allah'ın yolundan saptırır" ayetyle cevap verip "idam benim için şereftir" dedi.

HAKİMLE TARTIŞIYOR

Görüntülerde Biltacı sık sık hakimle tartışıyor. Konuşması sırasında sık sık sözünü kesen hakim mikrofonu kendisinden almakla tehdit ediyor.

"İDDİALAR MANTIKSIZ VE SAÇMALIK"

Hapse girmeden önceki 50 yıllık hayatını anlatan Biltaci, "50 yıl böyle bir hayat yaşadıktan sonra sadece 6-8 ay içinde otomatik silahla insanları tarayıp öldürmem nasıl olabilir? Bu mantıksız bir iddia, bu bir saçmalık." dedi.

KUR'AN'DAN AYET OKUDU

Hakim tarafından ısrarla talepleri sorulan Biltaci konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Benim bir tek talebim var ve bunu tarihe söylüyorum; Allah Kuran'da sizin şu anki yeriniz gibi bir yerde oturan Hz. Davut'a hitaben buyuruyor ki: 'Ey Davud! Biz seni yeryüzünde halife yaptık. O halde insanlar arasında adaletle hükmet. Nefse ve hevese uyma, sonra bu seni Allah'ın yolundan saptırır. Doğrusu Allah'ın yolundan sapanlara, hesap gününü unutmalarına karşılık çetin bir azap vardır."

"İDAM ŞEREFTİR"

Kuran'dan verdiği ayet örneğinin ardından hakim tarafından azarlanan Biltaci konuşmasını "Benim hiç bir talebim yok. Beni idam etmeniz bu vatan için, benim için büyük bir şeref olacak. Artık benim için hükmünüz bir fark yaratmayacak" sözleriyle bitirdi.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum