1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Bilinç ve Direnç Yerine Paranoya Besleniyor 
Bilinç ve Direnç Yerine Paranoya Besleniyor 

Bilinç ve Direnç Yerine Paranoya Besleniyor 

Kenan Alpay, trollerin yanı sıra Cübbeli Ahmet, Sevda Noyan gibi isimlerin körüklediği darbe gündemini değerlendirdiği yazısında “Bilinç ve direnç yerine paranoya besleniyor” yorumunda bulundu.

12 Mayıs 2020 Salı 10:03A+A-

Kenan Alpay’ın Yeni Akit’teki köşesinde yayımlanan ve sitemiz için genişlettiği yazısı:

Bilinç ve Direnç Yerine Paranoya Besleniyor 

Tarz olarak laubalilik ve tehditkâr dil korona salgınını geride bırakacak düzeyde hızla yaygınlaştı. Konuşma daha doğrusu polemik ishaline tutulmuş bir toplum görüntüsü günden güne öne çıkıyor. Siyaset ve medyanın topluma taşıdığı ve aşıladığı misyon anlamayı ve anlaşılır olmayı değil de olabildiğince bağrışmayı bir marifetmiş gibi telkin ediyor. Kimsenin bir diğerinden geri kalmamak için didindiği bu yarışta, taraflar ülke ve topluma acı ve yıkıcı sonuçlar hazırlamak üzere seferber olduklarının hiç farkında değiller sanki.

Tehdidi Büyüt, Aklı Küçült ve Mantığı Esir Al

Hız kesmeyen darbe tartışmaları, her yerde ve her zaman olan kimi siyasal ve iktisadi gerilimlerden beka krizi çıkarma alışkanlığı, bitip tükenmeksizin üretilen ve her duruma uyarlanan kripto Fetöcü bulguları makul düşüme yeteneğini felç ediyor. Dolaşımdaki komplo teorileri bekleneceği üzere siyasal ve toplumsal analiz yapmaya mecal bırakmayan bir dizi akıl hastalığına dönüştü. Tehdidi ne kadar yakın ve büyük, tehlikeyi ne kadar yaygın ve sinsi olarak tanımlarsak toplumu o oranda ikna edip safları o kadar sağlam sıklaştırabiliriz diye çarpık bir mantık işliyor. Bilinç ve direnç aşılamakla vehim ve vesvese üretmek, sabır ve mücadele azmi kazandırmakla bir akıl hastalığı olarak paranoyayı beslemek fena halde birbirine karıştırılıyor.

(…)

Yazının Devamı >>>