1. HABERLER

  2. HABER

  3. Bilgi Üniversite’sinde Mescit Sorunu Çözüldü!
Bilgi Üniversite’sinde Mescit Sorunu Çözüldü!

Bilgi Üniversite’sinde Mescit Sorunu Çözüldü!

Öğrencilerin eylemleri sonucunda Bilgi Üniversitesi'de mescit açıldı.

17 Kasım 2015 Salı 13:12A+A-

Öğrencilerin Bilgi Üniversitesi'nde Mescit'in açılması üzerine yaptıkları açıklama:

Üniversitelere başörtüsünün gelmesiyle birlikte, Müslümanların inançları yaşayabilme özgürlüğü de sisteme kısmen dahil olmuştur.

Biliyoruz ki artık üniversitelerde ibadet etmek serbestleştirilmiş, birçok üniversite kampüslerine mescitler inşa edilerek ibadetler özgürleştirilmiştir. Ayrıca kampüsünde mescit inşasını reddeden üniversitelerin de sayıları git gide azalmaktadır.

Geçmişten bu yana İstanbul Bilgi Üniversitesinde ibadet eden Müslüman öğrenciler birleşerek birçok kez, okul yönetmeliğine mescit taleplerini göndermişler fakat yönetmelik tarafından talepleri sürekli askıya alınmıştı. Bu zorluklara rağmen öğrenciler yılmadan okulunda mescit hizmetinin oluşması adına yöntemler üretmeye başlamıştı.. İmza kampanyaları düzenledi, rektörle toplantılar yapıldı, gazetelere haber yapıldı, twitterdan hagtaglar yapıldı, eylemeler düzenlendi vs.

Son iki yılda yaptıkları eylem ve talep toplantılarıyla okullarına mescit açılması gerektiğini ikna eden gençler artık ders aralarında koşuşturmaya tabii tutulmadan namazlarını mahalle camilerinde değil okullarının mescitlerinde kılmaktadırlar.

Artık okul yönetimi, kampüslerine mescit açtırarak Müslüman öğrencilerine dersleri ile ibadetleri arasında tercih yapmamaları konusunda yardımcı olmuştur. 

bilgi_mescid-1.jpg

bilgi_mescid-2.jpg

bilgi_mescid-3.jpg

bilgi_mescid-4.jpg

HABERE YORUM KAT

2 Yorum