1. HABERLER

  2. HABER

  3. Bilgi Öğrencileri Mescit İstiyor (FOTO)
Bilgi Öğrencileri Mescit İstiyor (FOTO)

Bilgi Öğrencileri Mescit İstiyor (FOTO)

Bilgi Üniversitesi’nde uzun süredir devam eden yoğun taleplerine rağmen hala mescit açılmamasına öğrenciler tepki gösterdi.

17 Mart 2015 Salı 12:02A+A-

HAKSÖZ-HABER

Bilgi Üniversitesi öğrencileri okulda mescit açılması için etkinlik ve eylemlerini sürdürüyor. “İnanç ve Fikir Haklarına; Mescide Özgürlük! İbadet Hakkımız Engellenemez!” “Liberal Okulda Yasakçı Zihniyet İstemiyoruz!” “Bahane İstemiyoruz, Mescit İstiyoruz!” “Bilgi’nin Özgürlük Anlayışı Ne Kadar?” yazılı pankart ve döviz taşıyan öğrenciler adım başı cafe bulunan okulda mescit bulunmamasına isyan etti.

Öğrenciler bahçede cemaatle namaz kıldılar. Ayrıca Twitter’da açtıkları #İnancaÖzgürlükSantraleMescid tag’ıyla konuyu sosyal medyada gündeme taşıdılar.

Öğrenciler, konuyla ilgili okudukları açıklamada şunları söylediler:

BASIN AÇIKLAMASI:

Meselemiz, bir insanın gerek ahlaki gerekse insani olarak en temel ihtiyaçlarından birisini hatta en önemlisini teşkil eden din ve vicdan hürriyetidir. Bizler kampusun içerisinde, bu hürriyetin kapsamına giren ibadet etme imkanına bazı engellerden dolayı sahip olamamaktayız. Şöyle ki, bizler buraya yaklaşık 2 yıldan beri süren  “çözüm yolu” bulma çabamızın sonuçsuz kalması neticesinde toplanmış bulunmaktayız. Bu sorunun çözümü noktasında çeşitli girişimlerde bulunduk fakat sürekli oyalama, baştan savma  gibi sorunun çözümüne katkı sağlamayacak geri dönüşlerle karşılaştık.

Bunlara değinmek gerekirse; yaptığımız çeşitli girişimler sonucunda mütevelli heyeti başkanı Sn RİFAT SARICAOĞLU Yeni Şafak gazetesine konuya ilişkin yapmış olduğu açıklamada aynen şu ifadeyi kullanmıştır: “Öğrenciler kampus içinde mescit olsun istiyorsa, o noktada gerekli girişimleri başlatırız.”

Sayın mütevelli heyeti başkanının yapmış olduğu bu açıklama 4 Ekim 2014 tarihinde Yeni Şafak gazetesinin internet sitesinden yayınlanmıştır. Bu açıklamanın üzerinden yaklaşık olarak 6 ay geçmiştir. Fakat kampus içerisinde herhangi bir çalışma başlatılmadığı gibi okulun iç düzeni ile ilgilenen yetkili Sn BURAK MUTÇALIOĞLU; “uygun bir alan bulamadıkları için mescit noktasında herhangi bir çalışma içerisine giremeyeceklerini” bize iletmiştir.

Burada çok büyük bir çelişki meydana gelmektedir, okulun yönetiminde son sözü söylemeye yetkili olan mütevelli heyet başkanının kamuoyuna yapmış olduğu açıklama adeta yok sayılıp tamamen farklı bir yönelim söz konusu olmuştur. Biz mütevelli heyeti başkanına kamuoyu önünde yapmış olduğu açıklamanın arkasında durması gerektiğini bir kez daha tüm basın mensupları vasıtasıyla hatırlatmak istiyoruz. Aksi takdirde biz Sn mütevelli heyet başkanının yapmış olduğu açıklamaları başta belirttiğimiz gibi oyalama olarak değil, toplumun ve medyanın gözünde oluşturulmuş olan LİBERAL üniversite izleniminin devam etmesi için yapılmış olan “göz boyamalar” olarak atfedeceğiz. Ve diyeceğiz ki, toplumun ve medyanın nezdindeki itibarın sarsılmaması için bütün toplumu kandırmaya yol açacak ifadeler en yetkili kişiler tarafından kolayca sarf edilebilmektedir. Bu durumun bu şekilde olmadığının kanıtlanması için, liberal mefhumunun tekrardan iç rahatlığı ile kullanabilmesi için, bizim maruz kaldığımız bu sorunun ivedilikle çözüme kavuşturulması gerekmektedir.

Son olarak, bizler gerek Anayasa madde 24’de gerekse İHAS madde 9’da koruma altına alınmış olan, inanç hürriyetimizin bir uzantısı niteliğindeki ibadet etme hakkımızı, okulumuzun içerisinde gerçekleştirebilmemizin sağlanmasını bir kez daha okul yönetimimizden talep ediyoruz.

Haklı olduğumuz bu meseleyi sonuç alana kadar müdafaa etmeye devam edeceğimizi bir kez daha belirterek açıklamamıza son veriyoruz. Destek veren arkadaşlarımıza da teşekkür ediyoruz.

bilgi-universitesi-ogrencileri-santrale-mescit-istiyor02.jpg

bilgi-universitesi-ogrencileri-santrale-mescit-istiyor03.jpg

bilgi-universitesi-ogrencileri-santrale-mescit-istiyor04.jpg

bilgi-universitesi-ogrencileri-santrale-mescit-istiyor05.jpg

bilgi-universitesi-ogrencileri-santrale-mescit-istiyor06.jpg

bilgi-universitesi-ogrencileri-santrale-mescit-istiyor07.jpg

HABERE YORUM KAT

2 Yorum