1. HABERLER

  2. HABER

  3. Beyoğlu Esnafı Adına Konuşan Bakın Kimmiş?
Beyoğlu Esnafı Adına Konuşan Bakın Kimmiş?

Beyoğlu Esnafı Adına Konuşan Bakın Kimmiş?

Beyoğlu esnafının halinden memnun olduğunu savunan Tarkan Konar'ın TKP üyesi ve TKP'den vekil adayı olduğu ortaya çıktı.

18 Temmuz 2013 Perşembe 14:32A+A-

Murat Alan'ın haberi:

Beyoğlu esnafının halinden memnun olduğunu savunan; bar, pavyon ve meyhane gibi mekanları da içine alan eğlence yerleri derneğinin başkanı Tarkan Konar'ın, TKP üyesi ve TKP'den vekil adayı olduğu ortaya çıktı.

Gezi Parkı eylemcilerinin esnafın halinden memnun olduğunu, eylemcilere destek verdiklerini iddia eden dernek başkanı TKP'li çıktı. TESKOMB Genel Başkanı Kadir Akgül'ün Gezi Parkı eylemlerinin esnafı canından bezdirdiği yönündeki açıklamasına tepki gösterip, ‘Bizi taraflaştırıp eylemci ve karşıtları diye bölme peşinde'ler diyen Beyoğlu Eğlence Yerleri Derneği Başkanı (BEYDER) Tarkan Konar'ın, binde bir oy alan TKP üyesi ve vekil adayı olduğu ortaya çıktı. Geçtiğimiz yıl sokakları masa sandalye doldurup yaya trafiğine engel olan işyerlerine yapılan operasyon sonrası "İşsiz kaldık çoluk çocuk aç" şeklinde pankartların taşındığı yürüyüşleri de Konar'ın organize ettiği tespit edildi. 

tarkan-konar_tkp-gezi.jpg

ESNAFIN MAĞDUR EDİLMESİNDEN MEMNUN OLAN ‘ESNAF' TKP'Lİ ÇIKTI

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği (TESKOMB) Genel Başkanı Kadir Akgül, Gezi Parkı bahanesiyle Taksim'i savaş alanına çeviren eylemcilerin en büyük darbeyi Beyoğlu esnafına vurduğunu, esnafın artık dayanma gücü kalmadığını belirtip eylemlere son verilmesi hususunda uyarılarda bulunmuştu.
Akgül'ün açıklamalarında kısa süre sonra, Beyoğlu esnafını temsil ettiğini iddia eden bazı dernekler alelacele basın toplantısı düzenlemiş, eylemcilere destek açıklaması yapmıştı. 

Beyoğlu Eğlence Yerleri Derneği Başkanı olduğunu belirtip, "Bizi taraflaştırıp eylemci ve karşıtları diye bölme peşindeler. Buradan esnaf adına söz söyleyenleri Beyoğlu'nda tanıyan bir esnafa bile rastlamadığımızı belirtmek isteriz... Beyoğlu esnafı olarak bugün odalara, birliklere, gruplara soruyoruz. Yıllardır neredeydiniz? Ne oldu da esnaf dostu oldunuz?" diyen Tarkan Konar'ın Türkiye Komünist Partisine üye olduğu, eylemlere katıldığı ortaya çıktı. Konar'ın 2011 yılında da İstanbul 2. Bölgeden Türkiye Komünist Partisi (TKP) Milletvekili Adayı olduğu, partinin binde bir oy alması yüzünden seçilemediği belirtildi.

tarkan-konar_tkp.jpg

MASA SANDALYE OLAYINDA DA ÖN SAFTAYDI

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve Beyoğlu Belediyesi'nin İstiklal'in ara sokaklarını işgal eden içkili işyerlerinin masa ve sandalyeleri kaldırması olayında da Konar'ın ismi geçiyor. "İşsiz kaldık çoluk çocuk aç" şeklinde pankartların taşındığı yürüyüşleri Konar'ın organize ettiği tespit edildi. Eylemlere Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin'de destek vermişti.

Yeni Akit

 

HABERE YORUM KAT

5 Yorum