1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Beyazıt’ta Gıyabi Cenaze Namazı Çağrısı
Beyazıt’ta Gıyabi Cenaze Namazı Çağrısı

Beyazıt’ta Gıyabi Cenaze Namazı Çağrısı

Suriye’de şehit edilen kardeşlerimiz için yarın (10 Şubat Cuma) Beyazıt Meydanı’nda gıyabi cenaze namazı kılınacak.

09 Şubat 2012 Perşembe 07:20A+A-

Suriyeli şehitlerimiz için İstanbul ve Ankara'da gıyabi cenaze namazı...

Humus’ta her gün onlarca kardeşimiz katlediliyor. Suriye’de Baas diktatörünün devam eden katliamlarını tel’in etmek ve katledilen kardeşlerimiz için gıyabi cenaze namazı kılmak için Köklü Değişim dergisi 10 Şubat Cuma günü Cuma namazına Beyazıt Camii’ne çağrıda bulundu.

Beyazıt Camii'nin yanı sıra Ankara'da da Hacı Bayram Camii'nde kılınacak namaz sonrasında Suriyeli şehitler için gıyabi cenaze namazı kılınacak.

Köklü Değişim Dergisinden yapılan açıklama:

Suriye Tağutu Beşşar Esad'ın 11 aydır yapmış olduğu zulüm ve katliamlar son günlerde artık dayanılmaz bir hal almıştır.

Bu zulüm ve katliamlara vicdan sahibi bütün insanların artık "dur!" demek için sesini yükseltmesi, yapılan bu vahşeti durdurmak için elinden gelen bütün cehdini ortaya koyması insanlık göreviyken Müslümanlar içinse bu, Alemlerin Rabbi Allah Subhanehu ve Teâlâ'nın emridir... 

Suriye'deki Müslümanlar, bizim kardeşlerimizdir... Suriye'de yaşanan vahşeti kınamak, orada vahşice katledilen ve inşaAllah şehit olan kardeşlerimiz için gıyabi cenaze namazı kılmak, geri kalanlar ve hâlâ her an ölümle burun buruna yaşayan müslüman kardeşlerimiz için Rabbimizden yardım istemek ve basın açıklaması yaparak herkesin dikkatini bu vahşete çekmek için 10 Şubat Cuma günü bütün İstanbulluları Cuma Namazı'nda Beyazıt Camii'ne bekliyoruz.

 

HABERE YORUM KAT

12 Yorum