1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Beyaz Baretliler’in Rejim Güçleri ve Müttefikleriyle Olan Zorlu Mücadelesi
Beyaz Baretliler’in Rejim Güçleri ve Müttefikleriyle Olan Zorlu Mücadelesi

Beyaz Baretliler’in Rejim Güçleri ve Müttefikleriyle Olan Zorlu Mücadelesi

White Helmet olarak bilinen Beyaz Baretliler Suriye’de insanların hayatını kurtarmak için yaşadıkları zorlukları dile getirdiler.

14 Ağustos 2019 Çarşamba 15:48A+A-

White Helmet olarak bilinen Beyaz Baretliler, Suriye’deki bombardıman ve kıyımın ardından insanlara ilk elden ulaşan gönüllü bir sivil savunma merkezi. Bu grupların insanlara ulaşması ise ayrı bir zorluk içeriyor. Rejim güçleri ve onun müttefikleri bir çok Beyaz Baretli’yi öldürerek yapılan insani yardımın önünü kesmek istiyor.

Beyaz Baretliler olarak bilinen Suriye Sivil Savunması , 29 Temmuz'da kuzey Hama'daki Kafr Zeita kasabasında rejim hava saldırıları sonucu öldürülen Beyaz Baretliler idari gönüllüsü Zuhair Rajo'nun ölümü üzerine başsağlığı diledi.

Bu, White Helmet ( Beyaz Baretli) gönüllülerinin, merkezlerini , araçlarını ve ekipmanlarını hedef alan hava saldırıları veya saha saldırılarında rejim ve müttefikleri tarafından öldürülmeleri ilk değil.

26 Haziran'da Rus hava saldırıları , İdlib eyaletinin güneyindeki Khan Sheikhoun kasabasındaki Beyaz Baretliler ekibini hedef aldı,bu saldırıda iki kişi öldü, ikisi de yaralandı. Beyaz Baretliler gönüllüsü Anas el-Dyab, 22 Temmuz’da Khan Sheikhoun’da hava bombardımanı ile öldürüldü. 30'dan fazla sivil öldürüldü .

Suriye İnsan Hakları Ağı (SNHR), 15 Temmuz'da yayınlanan bir rapora göre, Suriye-Rus ittifak kuvvetlerinin , rejimin kuzeybatı Suriye'de saldırı başlattığından beri, İdlib ilinde ve çevresindeki dağılma bölgesinde 31 hayati Beyaz Baretli merkezini hedeflediğini  yazdı. Raporda, 26 Nisan - 12 Temmuz tarihleri ​​arasında aynı dönemde dört gönüllünün Rus kuvvetleri tarafından öldürüldüğü, en az 22 kişinin de yaralandığını bildirdi.

İdlib'deki Beyaz Baretliler medya ofisi Direktörü  Ahmad Sheikho, Al-Monitor'a şunları söyledi: “Suriye ve Rus savaş uçakları sürekli olarak Idlib'deki merkezlerimizi, yani Khan Sheikhoun, Habit, Badma, Maarat Hurma ve Kafr Nabl'dakileri hedef alıyor. Böylece merkezlerimizin çoğunluğu şu anda hizmet dışı kalıyor, onları tahliye ettik ve gönüllülerimiz doğrudan hedeflenmekten kaçınmak için ağaçların arasında saklanarak tarım alanlarına yerleştirdik. ”

“Karşılaştığımız en zor durum, gönüllülerin bombardıman yerlerini inceleme ve mağdurları kurtarma girişimlerini hedef almalarıdır. Ayrıca, sağlık istasyonlarımız ve kurtarma ekiplerimiz kasıtlı olarak saldırıya uğradı. ”

Hama'daki White Helmets medya ofisinin yöneticisi Mohammed Hmade, Al-Monitor'a şunları söyledi: “Savaş uçakları  kurtarma ve tahliye yollarını, sağlık merkezlerini, ambulansları ve tüm Beyaz Kask araçlarını hedef alarak Beyaz Kask merkezlerine ve gönüllülerine saldırıyor. Bombardıman bizi tüm merkezlerimizi boşaltmaya zorladı ve incinmekten kaçınmak için ağaçların altındaki gruplarda kalmaya zorladı. ”

Al Monitor

HABERE YORUM KAT