1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Beştepe'de Liderler Zirvesi
Beştepe'de Liderler Zirvesi

Beştepe'de Liderler Zirvesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Yıldırım, CHP lideri Kılıçdaroğlu ve MHP lideri Bahçeli Beştepe'de görüşüyor. Görüşmeye HDP eş başkanları davet edilmedi.

25 Temmuz 2016 Pazartesi 15:02A+A-

15 Temmuz darbe girişiminin ardından, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde liderler zirvesi yapılıyor. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile görüşüyor. Zirve 14:06'da başladı.

Erdoğan görüşmeye HDP'den kimseyi davet etmedi.

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) Genel Başkan Kılıçdaroğlu başkanlığında, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki liderler zirvesi öncesi olağanüstü toplandı. Toplantının ardından bir grup gazeteciye açıklama yapan CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, zirve sırasında Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun söz konusu toplantıya, HDP'nin de davet edilmesi gerektiğini ifade edeceğini aktardı. Sındır, "HDP'nin 15 Temmuz sonrası ortak bildiriye imza atmış parti olarak, bu sürecin içerisinde doğrudan olması gerektiğini ifade edecek Sayın Cumhurbaşkanı'na" dedi.

MYK üyelerinin toplantıda görüşmeyle düşüncelerini ifade ettiğini anlatan Sındır, Kemal Kılıçdaroğlu'nun AK Parti'lilerin de katıldığı Pazar günkü darbe karşıtı mitingde paylaştığı 10 maddelik, "Taksim manifestosu"nu bir dosya olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'a da sunacağını kaydetti.

Sındır, "Kılıçdaroğlu'nun daha önce eleştirdiği Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne neden gittiği eleştirilerini" de hatırlatarak, "Şu anda Türkiye olağanüstü bir süreçte. Olağanüstü bir durum içerisinde, dolayısıyla böyle bir koşul altında orada bulunmak ülkemizin, yaşadığımız süreç ve sonrasının daha sağlıklı yapılanması için önemli diye düşünüyoruz. Türkiye çok hassas bir dönemden geçiyor, bu koşullarda orada olmanın ülkemize yarar getireceğini düşünüyoruz" dedi.

"Liderler zirvesini ilk öneren HDP"

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, HDP’nin zirvede olmamasına tepki gösterdi. Baluken, şöyle konuştu:

"HDP'yi dışlayan ya da hedefe koyan yaklaşımlar Türkiye halklarına yapılacak en büyük kötülük olarak değerlendirilmeli ve en tehlikeli politika olarak teşhir edilmelidir. Erdoğan ve AKP'nin böylesi bir süreçte bu yanlış tutum içerisine girmemesi gerektiğini düşünüyoruz.

Liderler zirvesini ilk öneren parti HDP'dir. Eş başkanlarımız kamuoyuna açıkladı. Ancak bugün liderler zirvesini öneren ilk partiyi dışlayan bir tutumla karşı karşıyayız. Olması gereken, liderler zirvesinin eksiksiz olarak toplanmasıydı. HDP'nin dâhil olmadığı görüşmelerden, Kürt meselesi, Alevi meselesi başta olmak üzere Türkiye'nin temel sorunlarıyla ilgili çözümlemelerin çıkması mümkün değildir."

Cumhurbaşkanı Erdoğan darbe girişimi sonrasında CHP ve MHP liderlerine destekleri için teşekkür telefonu açmıştı. Başbakan Yıldırım da yine teşekkür için CHP ve MHP liderlerini ziyaret etmişti.

Kaynak: Al Jazeera, AA

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum