1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Beşşar’ın Katliamları Kimsenin Umurunda Değil!
Beşşar’ın Katliamları Kimsenin Umurunda Değil!

Beşşar’ın Katliamları Kimsenin Umurunda Değil!

Baas rejimi günlerdir Halep’i varil bombalarıyla vururken, çokbilmiş aydınlar Suriye’de aşırı dinci grupların oluşturduğu tehlikeyi tartışmayı tercih ediyorlar.

23 Aralık 2013 Pazartesi 18:08A+A-

HAKSÖZ-HABER

Baas ordusunun günlerdir Halep’te vahşice, hunharca gerçekleştirdiği katliamları sessizce seyreden uluslar arası toplum Cenevre görüşmelerine kilitlenmiş halde. Bir yandan muhalifleri Cenevre’ye katılmaya ikna etmeye çalışırken, bir taraftan da Cenevre sonrasında Beşşar’ın iktidarda kalmayı sürdüreceği, şu aşamada Suriye’de bir iktidar boşluğuna müsaade edilemeyeceği vurgulanıyor.

Halep’te canice katledilen çocuklar, kadınlar, masumlar değil uluslar arası toplumu kaygılandıran şey; İslamcı örgütlerin ülkede hakimiyet alanlarını genişletmesi asıl büyük tehlike! Buna karşı atılması gereken adımlar tartışılıyor, bu ‘tehlike’ye karşı alınması gereken tedbirler üzerinde duruluyor.

Ve Türkiye günlerdir hükümet-cemaat tartışmasını izlerken bir yandan, Cilvegözü sınırının karşısındaki Babu’l Heva sınır kapısı yakınına kadar gelip halkı katleden Baas ordusunun uçakları gündem bile olmuyor.

Suriyeli masumlar kaderine terk edilmiş adeta! Kimsesiz, sahipsiz, çaresiz! Ama unutulmasın ki, masumların, mazlumların feryatlarına kulak tıkayanları da kıyamet günü bekleyen akibet hiç farklı olmayacak. O gün de onlar orada kimsesiz, sahipsiz ve de çaresiz olacaklar!  

HABERE YORUM KAT