1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Beşşar Esed'e Verilen Süre Doldu...
Beşşar Esede Verilen Süre Doldu...

Beşşar Esed'e Verilen Süre Doldu...

Beşşar Esed'e Suriye'deki şiddeti bitirmesi için Annan'ın verdiği süre doldu.

12 Nisan 2012 Perşembe 09:56A+A-

BM ve Arap Birliğinin özel temsilcisi Kofi Annan planına göre Suriye yönetimine verilen süre bu sabah saat 6'da dolarken sıcak bölgelerde çatışma ve operasyonların durduğu bildirildi.

Suriyeli muhalif yapılanmalardan sorumlu Hama Genel Devrim Konseyi üyesi Ebu Adnan, ülke genelindeki sıcak bölgelerde çatışma ve operasyonların durduğunu ve saat 6'dan önce bazı yerlerde patlamaların meydana geldiğini söyledi.

Patlamalar hakkında ayrıntı edinilemiyor

Muhalefet kaynaklarına dayanan bazı siteler, Şam'a yakın Zabadani kentinde gece saatlerinde operasyonlar olduğunu ve Şam'ın bazı semtlerinde ve Deyr Ez zor kentinde patlamaların meydana geldiğini kaydetti.

Öte yandan Suriye Savunma Bakanlığı dün, sürenin dolmasıyla birlikte ordunun operasyonları durduracağını açıklamıştı.

Ordunun olası bir saldırı karşısında alarmda olacağının belirtildiği açıklamada, "Ordumuz terörist grupların işlediği suçlara karşı verdiği başarılı mücadeleyi kazanarak, tüm bölgelerde güvenliği yeniden tesis etti. Bu başarı sonrası ordu yarın sabah itibariyle operasyonlarını durdurmaya karar verdi" denilmişti.

Esed yönetiminin Annan planına uyup uymayacağı ilerleyen saatlerde netlik kazanacak.

suriye-taftanaz-katliam-toplu-mezar_syria02.jpg

HER YER TOPLU MEZAR

Suriyeli temsilciler: "Suriye'nin her tarafında toplu mezarlar var"

BM ve Arap Birliği Özel Temsilcisi Kofi Annan'a, Hatay ziyareti sırasında taleplerini içeren bir mektup veren Suriyeliler, ülkede binlerce kişinin kayıp olduğunu anlatarak, "İleride yüzlerce toplu mezar tek tek ortaya çıkacak." dedi.

BM ve Arap Birliği Suriye Özel Temsilcisi Kofi Annan'ın 2 bin 700 kişilik Yayladağı çadırkentine yaptığı ziyaretin detayları belli oldu. Yaklaşık 1,5 saat çadırkentte kalan Kofi Annan, Suriyeliler adına Hatay ve Kilis'te bulunan çadırkentlerden getirilen 4'ü kadın 13 temsilciyle görüştü. Çadırkentteki içinde bulunan hastanedeki yaralıları ziyaret etti.

Temsilciler, Kofi Annan'a sıkıntı ve taleplerini içeren dört sayfalık iki metin verdi. Mektupları Kofi Annan'a veren Malik Ali ile Adnan el Şiğri isimli Suriyeliler, dünyanın artık bu vahşete son vermesi gerektiğini söyledi.

Esed yönetiminin tank ve toplarla sivil halka acımasızca saldırdığını anlatan temsilciler, Esed'e karşı mücadele eden Özgür Suriye Ordusu'nun silahlandırılmasını istedi. Annan'la görüşen Adnan el Şiğri, "Beşşar Esed'in hiçbir zaman verdiği sözleri yerine getirmeyeceğini ve sadece daha çok katliam için zaman kazanmaya çalıştığını anlattık. Biz şu anda güvendeyiz ancak buraya gelemeyecek on binlerce insanımızın büyük bir tehlike altında olduğunu ifade ettik." dedi.

Malik Ali, "Esed'in tek derdi muhalefeti tamamen yok etmektir. İnsanlar ayaklarından vurularak acı çeke çeke ölüme terk ediliyor. On binlerce insan kayıp. Ülkenin her tarafında toplu mezarlar var. Beşşar Esed bir devlet başkanı değil, bir mafya lideri." dedi.

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum