1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. IRAK

  4. Beşir Necefi' den Maliki'ye 'Görevi Bırak' Çağrısı
Beşir Necefi' den Maliki'ye 'Görevi Bırak' Çağrısı

Beşir Necefi' den Maliki'ye 'Görevi Bırak' Çağrısı

Irak'ın önemli Şii din adamlarından Ayetullah Beşir Necefi Nuri Maliki'nin görevi bırakmasının, Irak'taki siyasi krizin çözümünde önemli bir adım olacağını söyledi.

16 Temmuz 2014 Çarşamba 19:04A+A-

AFP haber ajansına göre, 30 Nisan'daki seçimlerin ardından Irak Şam İslam Devleti'nin kritik şehirleri ele geçirmesiyle siyasi krize sürüklenen Irak'ta önemli Şii din adamlarından Beşir Necefi, Nuri Maliki'nin yeniden aday olmamasını siyasi krizi çözebilecek önemli bir adım olarak değerlendirdi.

Açıklamayı Ayetullah Beşir Necefi'nin sözcüsü ve aynı zamanda oğlu olan Ali Necefi yaptı. 

Maliki'ye açık bir şekilde başbakanlık görevini bırakması mesajını ileten bu açıklama Irak'ta büyük Şii din adamlarından gelen bu yöndeki ilk açıklama.

Daha önce Irak'ta Şiiler için en büyük dini otorite sayılan Ayetullah Ali Sistani'nin sözcüsü Abdülmehdi Kerbelai, Maliki'yi eleştirse de gitmesi yönünde herhangi bir yorumda bulunmamıştı. Kerbelai ülkede ‘etkin ve geçmişte yapılan hatalardan kaçınan' yeni bir hükümetin kurulması çağrısı yapmakla yetinmişti.

Ayetullah Beşir Necefi Irak'taki dört büyük Şii din adamından biri. Diğerleri  Muhammed İshak el-Fayad, Ali Sistani ve Muhammad Said El-Hekim. 

Al Jazeera ve AFP

HABERE YORUM KAT