1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. ‘Beraet-i zimmet asıldır..’ Yani, ‘aslolan, insanın suçsuz oluşudur!'
‘Beraet-i zimmet asıldır..’ Yani, ‘aslolan, insanın suçsuz oluşudur!'

‘Beraet-i zimmet asıldır..’ Yani, ‘aslolan, insanın suçsuz oluşudur!'

Selahattin Çakırgil yazısında; "Hukûken delil yokken, bir kimseyi suçlamak yolu açılırsa, üzerine ‘cîfe’ sıçratılmayacak kimse kalmaz... ‘Berâet-i zimmet asıldır..’ ölçüsü işte bunun için son derece önemlidir." diyerek siyasetin dilini yorumluyor.

04 Haziran 2021 Cuma 16:30A+A-

Mâlûm, son 1 aydır, ülke içsiyaseti, ‘Mafia lideri’ olduğu söylenen bir kişinin, kaçtığı yurt dışından, -kimlerin elinde ve emrinde ise-,ifşaat’ denilen ve gerçekle ilgili- ilgisiz yığınla iddiaları, sosyal medya aracılığıyla, kulağı kirişte olanların beyinlerine boca ettiği ve iç siyaseti düzenlemeye kalkıştığı ‘açıklama’larıyla meşgul..  ‘Türkiye’deki sosyal medya kullanıcılarının yarısına yakınının sahte olduğu’  ise, dünyadaki durumu inceleyen İsviçre’li bir araştırma kurumunca yeni açıklandı. 

*

O kişi ise, büyük iş yaptığını sanıyor olmalı ki, sadece iç siyaseti değil, hattâ dış siyaseti bile tanzim gücünün olduğu havasında, yapacağı bazı açıklamaları, 14 Haziran Günü, Amerikan Başkanı Biden ile Türkiye Başkanı Erdoğan arasında  gerçekleşeceği bildirilen müzakereleri etkilememek için daha sonraya bıraktığını bile belirtiyor, büyük bir ‘lûtufkârlık’(!) yapıyor havasında..

Yani, istese, Türkiye’nin dış siyasetini bile etkileyebileceği havasında bu kişi..

Sallıyor sallayabildiği kadar.. Ne de olsa, karanlık, tutmuş bütün kapı- pencereleri..

*

Bu karanlıktaki kişi, geçenlerde, bir siyasetçiye, ‘her ay 10 bin dolar’ ödeme yaptığından da söz etti.

Geçen hafta, İçişleri Bakanı Soylu, TRT ekranlarından yayınlanan 2 saati aşkın bir programda, medya mensublarının sorularına cevap verirken, bu ‘10 bin dolar’ iddiasına da değindi ve sözü edilen kişinin m.vekili olmayan bir siyasetçi olduğunu belirtmekle yetindi. Yani, ‘O kişi, aşağı-yukarı tahmin ediliyor ve araştırılıyor..’  demekti bu, herhalde..

 

Yazının devamı: ‘Beraet-i zimmet asıldır..’ Yani, ‘aslolan, insanın suçsuz oluşudur!’ - 

HABERE YORUM KAT