1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Ben Olmazsam Oğlum Kurtaracak Filistin’i
Ben Olmazsam Oğlum Kurtaracak Filistin’i

Ben Olmazsam Oğlum Kurtaracak Filistin’i

Gazze’de topluca katledilen Delu ailesinin Türkiye’de yaşayan akrabası ve FİDDER Başkanı Hasan Bereket konuştu.

20 Kasım 2012 Salı 17:57A+A-

Filistin Dayanışma Derneği (FİDDER) Başkanı Diş Hekimi Hasan Bereket, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail'in, amca oğullarının yaşadığı Nasr bölgesindeki üç katlı binayı bombaladığını ve 85 yaşındaki yengesi, amcasının 2 oğlu, 2 kızı, 2 gelini ve 5 torunu olmak üzere 12 yakınını kaybettiğini belirterek şöyle konuştu:

''Saldırı rastgele yapılmış değil. F-16 tarafından atılan 3 mermi bu yıkıma sebep oldu. Yani bina kasıtlı bir şekilde vuruldu. Hamas veya Kassam Tugaylarıyla hiçbir ilgisi olmayan masum insanların yaşadığı bu evi vurmayı İsrail hiçbir şekilde savunamaz. Ölenler arasında hiçbir yabancı yok. Yani Kassam Tugaylarının sığındığı bir ev diye bir savunma yapamazlar. Ölenler kardeş ve amca çocukları. Bir amca oğlum ve oğlu saldırı sırasında işte olduğu için saldırıdan kurtuldu. Saldırıda yaralanan 11 çocuk tedavi altında.''

''Müslüman Kanı Bu Kadar Ucuz mu?''

İsrail'in saldırganlığına değinen Bereket, ''Binalara tonluk bombalar atıyorlar. Üç katlı bir binanın yerinde, saldırıdan sonra 3-5 metre derinliğinde çukur oluşuyor. Benim yeğenlerim İsrail'e füze mi attılar? Herhangi bir İsrailli mi öldürdüler? Hayır! Peki bu saldırı niye? Bugün İsrailli bir çocuk ölmüş olsaydı bütün medya ayağa kalkardı. Hemen Hamas'a, Kassam Tugaylarına terörist denirdi. Filistinli çocuğun kanı bu kadar mı değersiz? Yahudi kanı pahalı, Müslüman kanı ucuz mu?'' diye konuştu.

hasan-bereket_fidder.jpg

''Filistin'de İnsanlar İnanmış Durumdalar''

Ağabeylerinin de aynı binada toplu halde yaşadıklarını ifade eden Bereket, şöyle konuştu:

''Onlara yer değiştirmelerini ve aynı yerde topluca kalmamalarını söylediğimde bana, ''Allah ölüm yazdıysa nereye gidersek gidelim her yerde bizi bulur. Yaşarsak görüşürüz, şehit olursak hakkını helal et'' dediler. Sadece ailem değil bütün Filistinliler bu inançla hayatlarını sürdürüyor.''

''İsrail'in Tavrı 'Barış'tan Uzaklaştırıyor''

Savaşın çocuklar üzerindeki olumsuz etkisini hatırlatan Bereket, ''Ben size soruyorum, gözleri önünde ana babalarını, kardeşlerini kaybeden çocuklar büyüdüğü zaman nasıl barış yanlısı olsunlar? Bu onlardan nasıl beklenir? İsrail'in tavırları sebebiyle barıştan gittikçe uzaklaşılıyor. İsrail'e ve zulmü umursamayan dünyaya düşman, Filistin'i kurtarmak için her şeyini vermeye hazır bir nesil yetişiyor'' görüşünü dile getirdi.

Bereket, ufacık çocukların dahi savaşla iç içe büyümenin verdiği zorunluluk sebebiyle Filistin'in kurtuluşu için fikir yürüttüğünü kaydederek, şunları ifade etti:

''Savaşta hayatta kalmanın gerekliliğini öğrenmiş durumdalar. Bir keresinde çocuklar birden yere yattı. Sebebini sordum. 'İsrail uçağı geçiyor' dediler. Bombalama ihtimali varmış. Oyun oynama çağındaki o ufacık zihinlere, ufacık yüreklere böyle zorunluluklar reva mı? Filistinli çocuklara büyüyünce ne olmak istiyorsun diye sorsanız 'şehit olmak istiyorum' cevabı alırsınız. Bizimle İsrail arasındaki en büyük fark; biz şehit olmak için onlar yaşamak için savaşıyor. İsrail bilsin ki vatan kolay kazanılmaz. Biz bu vatanı korumak için kanımızı canımızı vermeye hazırız. On iki tane değil binlerce Filistinli şehit oldu, olacak ama biz davamızdan vazgeçmeyeceğiz. Boyun eğmeyeceğiz. Ben kurtaramazsam oğlum kurtaracak. O olmazsa, onun oğlu. Ama elbette Filistin kurtulacak.''

Bütün dünya kendilerine karşı olsa da, hiçbir dostları kalmasa da direnmeye devam edeceklerini vurgulayan Bereket sözlerini şöyle tamamladı:

''Filistin topraklarının kanlarımızla sulanması, o toprakların bize ait olduğunun ispatı. Bu yoldan dönüş yok. Bu mücadele Filistin kurtulana kadar devam edecek. Filistinliler bu ümmetin namusu, şerefi ve kutsal emanetleri için can veriyor. Bu, bütün ümmetin savaşı. Bu mücadelemizde bütün Müslümanlardan destek bekliyoruz.''

Saldırılarda Siviller Hedef Alındı

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırısının yedinci gününe girilirken ölü sayısı 116'ya, yaralı sayısı 904'e yükseldi. Gazze'den saldırılara füzelerle karşılık verilmesi sonucu 3 İsrail askeri öldü, 9 asker yaralandı.

İsrail saldırılarında yaşamını yitirenlerin 27'si çocuk, 10'u kadın. Yaralılardan ise 260'ı çocuk, 140'ı kadınlardan oluşuyor. Ölü ve yaralıların büyük çoğunluğunun kadın, çocuk ve yaşlılardan oluşu, saldırıların sivil halkı hedef aldığını gösteriyor.

Saldırılarda, şimdiye kadar 24 basın mensubu da yaralanmıştı.

cemal-el-delu_al-doulu_gaza.jpg

Tüm Ailesi Katledilen Gazzeli Babadan Mesaj

İsrail'in bombardımanı sonucu 6 çocuğunu ve kız kardeşini kaybeden Cemal Delu, acılarını AA ile paylaştı.

''Allah verdiği emanetleri bizden aldı'' diye Delu, Erdoğan'a ve Türkiye halkına selamlarını iletti.

AA ekibi, önceki gece İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında Ed-Delu ailesinden 12 kişinin katledilmesinin ardından yakınlarının evine başsağlığı ziyaretinde bulundu. Saldırıda sağ kurtulan ailenin tek ferdi Cemal Delu, kendisine Türkiye halkının başsağlığını ileten AA ekibine yaptığı açıklamasında, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a selamlarını iletti.

''Allah verdiği emanetleri bizden aldı'' diye Cemal Delu’nun, 12 yakınını kaybetmesine rağmen çok metanetli tavır sergilediği gözlemlendi.

Saldırıda eşini, 6 çocuğunu ve kız kardeşini kaybeden Cemal Delu, ''Türkiye, bizim en büyük destekçimiz. Başbakan Erdoğan, Filistin davasının hep yanında oldu. Tayyip Erdoğan'ı Arapların lideri olarak görüyoruz. Türk halkının acımızı paylaştığını biliyoruz'' diye konuştu.

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında, 'Ed-Delu' ailesinden 12 kişi hayatını kaybederken, 11 kişi de yaralandı.

***

HABERE YORUM KAT