1. HABERLER

  2. HABER

  3. HUKUK

  4. Belkavli’nin ölümünü beklemeyin!
Belkavli’nin ölümünü beklemeyin!

Belkavli’nin ölümünü beklemeyin!

28 yıldır zindanda ağır epilepsi hastalığıyla boğuşan Sivas olayları davasının mağduru Faruk Belkavli’nin Adli Tıp Kurumu’na nakledildiği öğrenildi.

16 Ekim 2021 Cumartesi 15:07A+A-

1993 yılında tutuklanan, 28 yıldır hapiste bulunan ve kamuoyunda Sivas olayları davasının mağdurları olarak bilinen mahkumlar arasında yer alan Faruk Belkavli'nin sağlık durumu kötüleşiyor. 

Ağır sara ve anksiyete bozukluğu gibi hastalıkları bulunan ve ilaçlarla ayakta durabilen Faruk Belkavli hem özgürlüğünden hem de sağlığından mahrum olarak kaldığı cezaevinde yaşam savaşı veriyor. 

Kayseri Bünyan 1 No’lu Cezaevi’nde tutulan Faruk Belakvli’nin sağlık durumunun vahim hal alması üzerine Adli Tıp Kurumu’nun devreye girdi. 

Belkavli’nin sağlık durumunun cezaevinde kalıp kalamayacağına dair rapor için İstanbul Adli Tıp Kurumu’na sevk edildiği öğrenildi.

Kayseri Bünyan 1 No’lu Cezaevi’nden İstanbul’a nakledilen Belkavli’nin Adli Tıp Gözlem İhtisas Dairesi’nde gözlem altına alındığı belirtildi. 

Adli Tıp, daha önce 86 yaşındaki Sivas mazlumu Ahmet Turan Kılıç yürüyemez hale gelmiş olmasına rağmen cezaevinde kalması yönünde rapor hazırlamış, tepkiler üzerine ikinci raporunda gecikmeli olarak cezaevinde kalamaz raporu tanzim etmişti.

Kılıç, Adli Tıp raporunun ardından Cumhurbaşkanlığı affıyla tahliye edilmiş ve kısa süre sonra Hakk’ın rahmetine kavuşmuştu.

Sivas davası mazlumlarından ağır epilepsi hastası Faruk Belkavli’nin de muayene için sevk edildiği Adli Tıp Kurumu’ndan adalet ve vicdan ölçüsünde rapor hazırlanması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum