1. HABERLER

  2. HABER

  3. Belediye Binasına Roketatarlı Saldırı
Belediye Binasına Roketatarlı Saldırı

Belediye Binasına Roketatarlı Saldırı

Yüksekova İlçesine bağlı AK Parti'li Büyükçiftlik Belde Belediyesine roketatarlı saldırı düzenlendi; 2 kişi yaralandı.

27 Ağustos 2012 Pazartesi 11:35A+A-

Hakkari'nin Yüksekova İlçesine bağlı AK Parti'li Büyükçiftlik Belde Belediyesi ile jandarma karakol inşaatına, PKK'lılar roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırdı. Saldırıda 1 belediye çalışanı ile inşaatta çalışan 1 işçi yaralandı.

Bir grup PKK'lı dün saat 22.15'de sıralarında Yüksekova'ya 15 kilometre uzaklıktaki Büyükçiftlik Belde Belediyesi ve yakınında bulunan karakol inşaatına uzun namlulu silahlar ile ateş açıp, roket attı. Saldırıda, karakol inşaatında çalışan işçi Fadıl Bağlı ve belediye çalışanı Engin Zeydan yaralandı. Yaralılar, ambulans ile Yüksekova Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Saldırının ardından bölgede hava destekli operasyon başlatıldı. Hakkari Dağ ve Komando Tugayı'ndan dün gece geç saatlere kadar art arda havalanan helikopterler, bölgeye özel eğitimli komandolar indirdi. Bölgede geniş çaplı operasyonlar sürüyor.

***

Kaymakamın Kaçırılma Anının Görüntüleri Yayınlandı

9 Ağustos 2011 yılında PKK tarafından Muş'tan Diyarbakır'a giderken kaçırılan kaymakam adayı Kenan Erenoğlu'nu kaçırma görüntüleri ortaya çıktı.

9 Ağustos 2011 tarihinde Diyarbakır'ın Kulp ilçesi ile Muş'un Şenyayla Karayolu'na inen 10 kişilik grup yol çevirmesi yapıyor. Araçları tek tek arayan grup, sürücülerin kimliklerini kontrol ediyor.                             

Bu sırada Muş'tan Diyarbakır istikametine giden bir minibüste kaymakam adayı Kenan Erenoğlu bulunuyor. Ön koltukta oturan Erenoğlu grup tarafından araçtan indirilip kimliğine bakılıyor.

Grup, Ankara nüfusuna kayıtlı olan Kaymakam Adayı Kenan Erenoğlu'nu yanlarına alarak gözden kayboluyor.

Kenan Erenoğlu hala PKK’nın elinde. Sağlık durumuyla ilgili de tatmin edici bir bilgi yok.

HABERE YORUM KAT