1. HABERLER

  2. HABER

  3. Belçika'dan Yeni Güvenlik Paketi
Belçika'dan Yeni Güvenlik Paketi

Belçika'dan Yeni Güvenlik Paketi

Belçika, Paris saldırılarının ardından, sınır dışı etme ve ek 400 milyon avroluk güvenlik bütçesi sağlanmasını da içeren yeni güvenlik paketi üzerinde çalışıyor

19 Kasım 2015 Perşembe 14:44A+A-

Belçika'nın Paris saldırılarının ardından yasalaştırmaya hazırladığı yeni güvenlik paketinde, gözaltı süresini uzatma, sınır dışı etme ve güvenlik için ek 400 milyon avro bütçe ayırmayı öngörüyor.

Belçika Başbakanı Charles Michel, parlamentoda yaptığı konuşmada, 18 maddelik yeni güvenlik önlemleri taslağını açıkladı.

Paris'teki saldırılara bazı Belçikalıların da karıştığının ortaya çıkmasının ardından gündeme gelen taslakta, 2016 bütçesinden güvenlik için ek 400 milyon avro ayrılması öngörülüyor.

Taslakta ayrıca, sınırlardaki polis kontrollerinin artırılması, 520 askerin iç güvenlikte görevlendirilmesi, gözaltı süresinin 24 saatten 72 saate çıkarılması gibi teklifler bulunuyor. 

Daha önce 24.00-06.00 saatlerinde yasak olan ev baskın veya aramalarının 24 saat yapılabilmesine olanak tanınan taslakta, yurt dışındaki savaş veya çatışmalara katılıp dönenlere hapis cezası verilmesi öneriliyor. 

Din adamlarının sınır dışı edilmesine izin verilen taslağa göre, kaydını yaptırmayan dini mekanlar kapatılabilecek. 

Muhalefetin de olumlu yaklaştığı taslağın, görüşmelerin ardından çok fazla değişikliğe uğramadan yasalaşması bekleniyor. 

Öte yandan, Belçika'nın başkenti Brüksel'de dün gece ve bugün sabah da polis, operasyonlara devam etti. Polisin, 6 ayrı yere düzenlediği baskınlarda en az bir kişinin gözaltına alındığı açıklandı. Daha önce gözaltına alınan 7 kişiden 5'i serbest bırakılmıştı. 

AA

HABERE YORUM KAT