1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Belçika sömürgeciliğe kafatası satışları ile devam ediyor!
Belçika sömürgeciliğe kafatası satışları ile devam ediyor!

Belçika sömürgeciliğe kafatası satışları ile devam ediyor!

Fransa merkezli antika ürünlerin satıldığı internet satış sitesi Drouot'a Belçikalı bir ‘antikacı’ tarafından yüklenerek satışa çıkarılan kafatasları sömürgeciliğin devam ettiğini gösteriyor.

04 Aralık 2022 Pazar 19:41A+A-

HAKSÖZ HABER

Belçika, Afrika kıtasında gerçekleştirdiği katliamlarda milyonlarca insanı; “yamyamlık”, “köle doğmuş olmaları”, “beyazlardan aşağı oldukları” gibi nitelemeler ve en önemlisi baruta karşı koyamayacak zayıf bir teknolojiye sahip olmaları nedeniyle katletti.

İşlediği sayısız cinayetin ardından köşesine çekilen Belçikalılar, dünyaya ahlak, etik ve insanlık dersleri vermeyedursun işlediği sömürgecilik cinayetlerinin etkileri günümüze kadar ulaşmaya devam ediyor.

Belçikalı bir ‘antikacı’ tarafından satışa çıkarılan Afrikalı insanlara ait olduğu belirtilen kafatasları sömürgeciliğin öldürülenin ardından da devam ettirildiğini gösterdi. Fransız antika ürünlerin satışa sunulduğu Drouot’a yüklenen kafatasları Avrupa’nın insanlığını yeniden göstermesi açısından oldukça önemli görülerek eleştiriliyor.

Belçikalı satıcı müzayedeye çıkardığı kafatasları için yazdığı “ürün” açıklamasında: “Üç insan kafatası: Sivri kesici dişlere sahip yamyam bir Bangala kafatası, 9 Ocak 1893'te Augoi'de Çavuş Cassart tarafından öldürülen ve ön tarafı bir mücevherle süslenmiş Arap şefi Mulne Mohara'nın bir kafatası... Mongalo eyaletinin Bombia köyünde 5 Mayıs 1894'te doktor Louis Laurent tarafından öldürüldü. Eski koleksiyon etiketleri taşıyor Kaynak: Doktor Louis Laurent'in Namur'daki eski koleksiyonu Dönem: 19. yüzyıl.” dedi.

 

kafatasi-afrika-belcika-satis.jpeg

HABERE YORUM KAT

1 Yorum