1. HABERLER

  2. HABER

  3. MEDYA

  4. Bel Altı Vurmaya Devam!
Bel Altı Vurmaya Devam!

Bel Altı Vurmaya Devam!

Cemaat medyası hükümete çakma adına hiçbir ölçü tanımaz hale mi geldi?

04 Aralık 2013 Çarşamba 16:20A+A-

HAKSÖZ-HABER

Hükümet ile Gülen Cemaati arasında bir süredir dershaneler üzerinden kızışan kavga garip tutumlara yol açıyor. Cemaatin yayın organları adeta hükümeti eleştirme fırsatı olarak gördükleri her konuya, habere atlıyorlar. Bugün gazetesinin bugünkü manşeti de bu işgüzarca tutumu yansıtmakta.

Gazete TESEV’in yaptığı bir araştırmanın sonuçlarını kendince manşetine taşımış. Araştırmaya göre Türkiye’nin Ortadoğu’da daha önce “en sevilen ülke” sıralamasındaki yeri 1.likten 3.lüğe düşmüş. Bunda da Mısır ve Suriyelilerin oyu etkili olmuş.

Doğrusu savaş koşullarında Suriye’de nasıl araştırma yapılmış, hangi Suriyelilere sorulmuş bu açıklanmamış! Suriye’de Türkiye’ye sempati % 22 imiş. Herhalde bu araştırma Esed’in sarayı çevresinde yapılmış olmalı! Mısır’da ise sempatinin % 84’ten % 38’e düştüğü iddia ediliyor.   

Denilebilir ki, “Araştırma sonuçları ne göstermişse onu yayınlamışlar, ne var bunda?” Yok, pek öyle sayılmaz. Haberin manşete çıkarılması manidar. Üstelik “imajımızı bozdu” ifadesiyle 3. Tekil şahıs kullanılmış olması da dikkat çekici. Haberi okuduğunuzda imajı bozan şeyin Mısır ve Suriye olduğunu düşünebilirsiniz.

Ama hiç kuşkusuz bu ifadeyi son zamanlarda bu kesimde de tek adam, diktatör vb. sıfatlarla anılan Tayyip Erdoğan’a bir gönderme olarak okumak da mümkün. Bilhassa Suriye ve Mısır konularında izlediği adaletten yana siyaset üzerinden Tayyip Erdoğan’a bunca yüklenilen bir ortamda ilk akla gelenin bu olması daha muhtemel.

Ne kadar ayıp ve de üzücü bir durumla karşı karşıyayız. Bugün gazetesi dini hassasiyet sahibi bir cemaatin yayın organı. Ama Suriye ve Mısır’da Müslümanların yaşadıkları zulme karşı dayanışma gösteren hükümete destek vermek yerine, bel altı vuruşlarla onu bu politikasından ötürü tahfif etmeye mi çalışıyor?  

bugun_041213.jpg

HABERE YORUM KAT

6 Yorum