1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Bekaroğlu Hala Partisini Tanıyamamış!
Bekaroğlu Hala Partisini Tanıyamamış!

Bekaroğlu Hala Partisini Tanıyamamış!

CHP’li Mehmet Bekaroğlu İstanbul seçimleriyle çok meşgul olduğundan, Bolu’ya ırkçı mesaj ve icraatıyla imza atan partisinin belediye başkanı Tanju Özcan’la henüz görüşememiş!

11 Nisan 2019 Perşembe 11:12A+A-

Bolu’da belediye başkanı seçilen CHP’li Tanju Özcan’ın Suriyeli mazlumlara yönelik düşmanca tutumu yoğun tepkiyle karşılaşırken eski Refah Partili, CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu konuya ilişkin çok ilginç bir açıklama yapmış.

Bekaroğlu Twitter’da yayınladığı mesajında konuyla ilgili Özcan’la henüz görüşmediğini belirterek şunları söylemiş:

“Herkes Bolu Bl Bşk Tanju Özcan’ın söyledikleri ve yaptıklarını soruyor Kendisi ile henüz görüşemedim. Basına yansıyanlar doğruysa kabul edilebilir şeyler değil. Konu ile mutlaka ilgileneceğim, ancak şu an neredeyse ‘beka sorunu’a dönüşen İstanbul’daki durumla meşgulüm… Benim tanıdığım Tanju Özcan Köroğlu’dur, Belediye Başkanı seçildi diye Bolu Beyi olmaz; mazlumun, yolda kalmışın, garibanın ekmeği ile uğraşmaz, aksine muhtaç olan herkesin yardımıma koşar.”

3493.jpg

Hoşa gitmeyen, savunulamayan sözler ve icraatlar hakkında “henüz öğrenemedim, vâkıf değilim” kalıbı çok klasik bir kalıp. Olumsuz bir şey söylenmek istenmediğinde başvurulan bir geçiştirme taktiği. Mehmet Bekaroğlu da bunu yapmış, yol arkadaşını ve partisini kollamış!

Garip olan şu ki, bir telefon açıp bizzat Tanju Özcan’dan ne yapmak istediğini öğrenebilir ve yaptığı işin ırkçılık olduğunu bizzat kendisine hatırlatabilirdi. Muhtemelen bu sosyal medya hesabında yazdığı mesajın aldığı zamandan daha fazla bir zamanını da almazdı. Ama demek ki, parti dayanışması buna izin vermemiş! Ne de olsa Tanju Özcan’ın durduğu yer CHP’nin 6 ok’ta belirginleşen Kemalist kimliği ile çelişen değil, bilakis uyumlu bir pozisyon!

HABERE YORUM KAT

4 Yorum