1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. MISIR

  4. Bedii: İhvan Terörün Davetçisi Olmadı
Bedii: İhvan Terörün Davetçisi Olmadı

Bedii: İhvan Terörün Davetçisi Olmadı

İhvan Rehberlik Konseyi Başkanı Muhammed Bedii, basının yansıttığının aksine mensup olduğu İhvan teşkilatının hiçbir zaman “terörün davetçisi” olmadığını söyledi.

08 Mayıs 2014 Perşembe 10:02A+A-

Mısır'da Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) Rehberlik Konseyi Başkanı Muhammed Bedii, basının yansıttığının aksine mensup olduğu İhvan teşkilatının hiçbir zaman “terörün davetçisi” olmadığını söyledi.

Mısır'ın başkenti Kahire’deki Şubra el-Hayme Ceza Mahkemesi'nde 47 sanıkla, "Şiddete teşvik, yol kesmek ve kalabalığa ateş açarak korku yaratma" suçlamasıyla yargılanan Bedii, mahkeme heyetinin bulunduğu kafesten çıkmasına izin vermesinin ardından yaptığı konuşmada, "İstediğimiz tek şey hakikat ve adalettir. İhvan'ın tarihi, İhvan'a atfedilenlerin yalan olduğuna şahitlik etmesine rağmen, basın bizi ve teşkilatımızı terörist gösteriyor. Buna karşı ben ve teşkilatım mahkemeden yardım istiyoruz" dedi.

“Hakkımızda söylenilenin tersine biz terörist değiliz, gerçek teröristler, Mısır halkını terörle korkutan ve ülkenin seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’yi görevden alanlardır" ifadesini kullanan Bedii, şunları söyledi:

"Bana karşı tek bir delilleri olmamasına rağmen beni 30’dan fazla davada suçluyorlar. Bazı davalarda ihtiyatı hapis yatmamın yanı sıra gıyabımda idama mahkum edildim, bu durum Mısır yargısı açısından büyük ihanet teşkil ediyor."

Bedii, konuşmasını, "Sanık olan biz, suçluya dönüştük. Bize karşı alınan her karar batıl hükmündedir. Darbe başarısızlıkla sonuçlanacak ve Mısır ile yargısı asıl konumuna dönecek" diyerek bitirdi.

Öte yandan yargı kaynaklarından alınan bilgiye göre, mahkeme heyeti, sanıkların savunmalarını tamamlaması için duruşmayı 10 Mayıs'a erteledi. 

Ordunun 3 Temmuz 2013'te yönetime müdahalesinin ardından darbe karşıtları, Kahire-İskenderiye güzergahında bulunan Kalyub kentinde "Ziraat yolu" olarak adlandırılan otobanı kapatarak trafiğin aksamasına neden olmuştu. Göstericiler ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada 2 kişi hayatını kaybetmiş, 35 kişi yaralanmıştı.

AA

HABERE YORUM KAT