1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. MISIR

  4. Bedii: Gençler Sabredin, Zafer Yakındır!
Bedii: Gençler Sabredin, Zafer Yakındır!

Bedii: Gençler Sabredin, Zafer Yakındır!

Mısır'da, aralarında Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) Rehberlik Konseyi Başkanı Bedii'nin de bulunduğu 50 İhvan mensubunun yargılanmasına devam edildi.

12 Ocak 2015 Pazartesi 08:41A+A-

 Mısır'da, aralarında Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) Rehberlik Konseyi Başkanı Muhammed Bedii'nin de bulunduğu 50 İhvan mensubunun yargılanmasına devam edildi.

Yargı kaynaklarından alınan bilgiye göre, kamuoyunda "Rabia Operasyonları Birimi" olarak bilinen davanın duruşması, Kahire'nin güneyindeki Tora'da bulunan Polis Akademisinde görüldü.

Duruşmada söz alan Bedii, "Hakkımız verilmezse şikayetimizi hiçbir hakkı zayi etmeyen Allah'a sunacağız. Mısırlı gençler sabredin. Allah'ın zaferi geliyor. Allah'ın zaferi yakındır" dedi.

"Hakkımda açılan 41 dava ile İhvan değil, İslam dini ve 25 Ocak 2011 devrimi hedef alınmıştır" diyen Bedii, şöyle devam etti:

"Asırlardır zulme uğramamıza rağmen hep güçlü çıktık. İhvan mensuplarının, barışçıl gösterilere katılmaları için çağrıda bulundum. Mısır halkına diyorum ki: Savunulan hiçbir hak hak zayi olmaz. Mısır'ın kanını özgürleştirmek istiyoruz. Kimseyi öldürmedik veya öldürülmesi için tahrikte bulunmadık. Bu tür iddialar, bize atılmış yalandan ibaret iftiralardır."

Bedii, mahkemenin, Filistinli gruplarla görüşüp görüşmediğine ilişkin sorusuna "İhvan Rehberlik Konseyi bürosunda Filistinli gruplar ve liderleriyle bir araya gelerek onlarla siyonist düşmana karşı cihat konusunda anlaşmaktan onur duyuyorum" cevabını verdi.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT