1. HABERLER

  2. HABER

  3. Bedelli Askerlik Yaş Sınırı ve Ücreti Açıklandı
Bedelli Askerlik Yaş Sınırı ve Ücreti Açıklandı

Bedelli Askerlik Yaş Sınırı ve Ücreti Açıklandı

Erdoğan bedelli askerlik şartlarını açıkladı. Bedelliden 30 yaşından gün alanlar 30 bin TL ödeyerek yararlanabilecek.

22 Kasım 2011 Salı 12:43A+A-

Bedelli, zenginlere hitap edecek...

Partisinin Grup toplantısında konuşan Başbakan Erdoğan, bedelli askerlikle ilgili kanun tasarısının detayları hakkında bilgi verdi.

Erdoğan, 30 yaşından gün almış olanların 30 bin Türk lirası karşılığında bedelli askerliğe hak kazanacağını ve 21 gün temel askerlik hizmetinden muaf tutulacağını bildirdi. Erdoğan, yurt dışında 3 yıl çalışanların, 10 bin Avro bedelle askerlik yapacaklarını, 38 olan yaş sınırı ile 21 gün temel askerlik hizmetini de tamamen kaldırdıklarını söyledi. 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bedelli askerliğe ilişkin kanun tasarısının bugün itibariyle TBMM Başkanlığına teslim edileceğini kaydetti.

Erdoğan bedelli askerlikle sosyal bazı projelerin geliştirileceğini söyledi. Bedelliden gelecek gelirin "şehit yakınları"na, gazilere, malül durumdaki uzman erbaş ve subaylara aktarılacağını açıkladı.

Erdoğan, 15 Kasım itibarıyla Kara Kuvvetleri Komutanlığında 34, Jandarma Genel Komutalığında ise 31 kışlanın isminin değiştirildiğini belirterek, 'Yeni uygulamada emeği geçen başta Genelkurmay Başkanımız ve ekibi olmak üzere herkese şahsım, milletim, özgürlükler, demokrasi adına teşekkür ediyorum' dedi.

HABERE YORUM KAT

5 Yorum