1. HABERLER

  2. HABER

  3. MEDYA

  4. Bedava Dağıtıp Bayiden Satış Gösteriyorlar!
Bedava Dağıtıp Bayiden Satış Gösteriyorlar!

Bedava Dağıtıp Bayiden Satış Gösteriyorlar!

Milliyet ve Vatan’ın tirajları hormonlu, GDO’lu. Bedava dağıtılan gazeteler, bayiden satılmış gibi gösteriliyor.

05 Eylül 2012 Çarşamba 15:43A+A-

Haberedikkat.com yazarı Mehmet Baransu, Aydın Doğan'ın Demirören ailesine sattığı Vatan ve Milliyet gazeteleriyle ilgili ilginç bilgilere ulaştı.

Her iki gazetenin de tirajlarının GDO'lu olduğunu iddia eden Baransu, çeşitli semtlerde gazetelerin bedava dağıtıldığını, bu dağıtımların bayiden satılan gazeteler gibi gösterilerek haksız kazanç elde edildiğini yazdı.

Baransu, yazısının ilgili bölümünde şunları yazdı:

Vatan ve Milliyet gazeteleri, Demirören grubu tarafından satın alındıktan sonra tiraj kaybını önlemek için halka bedava dağıtılmaya başlandı. Özellikle İstanbul’da binlerce gazete okura parasız dağıtılıyor. Kimi yerde apartmanların girişlerine stant kurularak, kimi yerde posta kutularına bırakılarak, kimi yerlerde de kapı önlerine konarak bedava dağıtım yapılıyor.

Bedava dağıtılan yerlerden biri de İstanbul Ataşehir’deki bir site. Site kamuoyunun yakından tanıdığı işadamı Ali Ağaoğlu’na ait. Ağaoğlu’nun yaptırdığı sitelerin girişine her gün bu iki gazete destelerle bırakılıp, vatandaşın alması sağlanıyor. Kulağıma gelen bilgilere göre sadece Ağaoğlu’nun sitelerine 30 bine yakın gazete bırakılıyor. Bu rakamın doğru olup olmadığını gazetenin yönetiminin yapacağı açıklamadan öğreneceğiz. Bir de yetkili kurumların yapacağı denetimler sonucunda ortaya çıkacak sonuç bize gerçeği gösterebilir.

Ali Ağaoğlu’nun siteleriyle kalmayıp, son olarak Çeşme'nin en gözde Beach Club'larından Sole&Mare'nin girişinde de Milliyet gazetesi bedava dağıtılmaya başlandı.

Lafı uzatmayalım.

Anlayacağınız Milliyet ve Vatan’ın tirajları hormonlu, GDO’lu. Bedava dağıtılan gazeteler, bayiden satılmış gibi gösteriliyor. Okur ve reklam sektörü kandırılıyor. Fazla satış yapılıyormuş süsü verilerek haksız reklam geliriyle haksız kazanç elde ediliyor.

İşin tuhaf yanı ise yıllarca her iki gazetede yazı yazan isimlerin Zaman gazetesine “Bedava dağıtıyorsunuz, haksız kazanç elde ediyorsunuz” iddiasında bulunmaları. Mustafa Mutlu başta olmak üzere Melih Aşık ve gazete yönetiminin bu durumu nasıl izah edeceğini çok merak ediyorum. Bedava dağıtılan Milliyet ve Vatan’ın fotoğrafları aşağıda. Bunun bir izahı vardır sanırım.

Unutmadan bir soru da Hürriyet gazetesine soralım. Ulusoy firması başta olmak üzere siz bazı firmalara ne kadar bedava gazete dağıtıyorsunuz? Bu gazeteler de satış listenizde görünüyor mu?

vatan-ve-milliyet-gazetesi01.jpg

vatan-ve-milliyet-gazetesi02.jpg

HABERE YORUM KAT

1 Yorum