1. HABERLER

  2. HABER

  3. BDP'nin Diyarbakır Adayı Belli Oldu
BDP'nin Diyarbakır Adayı Belli Oldu

BDP'nin Diyarbakır Adayı Belli Oldu

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Diyarbakır halkının ve partililerinin isteği doğrultusunda Büyükşehir Belediye Başkan adayını belirledi.

12 Kasım 2013 Salı 12:00A+A-

Evrensel gazetesinin haberine göre, bu isim BDP Eş Başkanı Gültan Kışanak.

Kışanak ismi üzerinde oldukça yoğun talebin olduğu belirtilirken bir süredir adaylık için Kışanak’ın ikna edilmeye çalışıldığı gelen bilgiler arasında.

Bilindiği üzere batıda Halkların Demokratik Partisi (HDP) ile bölge illerinde ise BDP adı altında seçime girme kararı alınmıştı.

Yaklaşan yerel seçimlerde kadın aday belirleme kararı alan BDP böylece ilk adayını netleştirmiş oldu. BDP tarafından daha önce kadın adayların olduğu merkezler ve Diyarbakır için 30 Ekim olarak belirtilen başvuru süresi 10 Kasım'a kadar uzatılmıştı.

GRUP TOPLANTISINDA AÇIKLANMASI BEKLENİYOR

Son yapılan görüşmelerin ardından Kışanak için parti yöneticileri hemfikir oldu. Kışanak’ın adaylığının bugün Meclis’te yapılacak olan BDP ve HDP’nin gerçekleştireceği, yerel seçimler için yol haritasının açıklanacağı grup toplantısında ilan edilmesi bekleniyor.

1961 Elazığ doğumlu olan Kışanak, Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik ve Halkla İlşkiler Bölümünü bitirdi. Halen BDP Eş Başkanı olan Kışanak, evli ve bir çocuk annesi.

 

HABERE YORUM KAT