1. HABERLER

  2. HABER

  3. BDP'li Vekillere Polis Müdahalesi!
BDPli Vekillere Polis Müdahalesi!

BDP'li Vekillere Polis Müdahalesi!

Cezaevlerindeki açlık grevine dikkat çekmek amacıyla İstanbul Aksaray'da gösteri yapmak isteyen gruba polis müdahale etti.

04 Kasım 2012 Pazar 15:32A+A-

Cezaevlerindeki açlık grevlerine destek vermek için Fatih’te eylem yapan milletvekillerinin de aralarında bulunduğu BDP’li gruba polis müdahale etti. Milletvekili Aysel Tuğluk ve Sebahat Tuncel’in biber gazından etkilendiği görüldü.

Cezaevlerindeki açlık grevlerine destek vermek için eylem yapmak isteyen milletvekillerinin de aralarında bulunduğu BDP’li grup metro istasyonuna doğru yürüyüşe geçti. Bunun üzerine polis milletvekili Aysel Tuğluk ve Sebahat Tuncel’in bulunduğu gruba tazyikli su ile müdahale etti. Polisin müdahalesine tepki gösteren Tuğluk, polis müdürünün üzerine doğru koşmaya başladı. Bunun üzerine polisin tepkisi sert oldu. Polis ekipleri Sebahat Tuncel ve Aysel Tuğluk’a biber gazı ile müdahale ederken, grubun gazdan etkilendiği gözlendi.

 

Bazı eylemciler ara sokaklara kaçtı. Polise taş atan grup, bazı otobüs duraklarının camlarını kırdı. Bazı vatandaşlar ise gaz bombası kullanan polislere tepki gösterdi. Gazdan etkilenen vatandaşlar ağızlarını kapatarak olay yerinden uzaklaşmaya çalıştı.

Bölgedeki gerginlik sürüyor.
 

BDP’li Milletvekilleri Açlık Grevine Girecek mi?

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "açlık grevi" ile ilgili açıklamalarda bulundu. Demirtaş, "Milletvekillerinin açlık grevine girmesi gündemimizde olan bir konu" dedi.

MUHATTAP ÖCALAN

"Açlık grevi sorununun çözülmesi için hükümet nezdinde temaslarımız devam edecek. Açlık grevlerinin muhatabı biz değiliz. Öcalan'ın avukatlarıyla düzenli görüşmesi sorunun çözümü için çok olumlu bir etki yaratır. Diyalog konusunda başta Başbakan ve bakanlar olmak üzere hükümetle bu sorunu çözmek için diyalogtan yanayız"

MİLLETVEKİLLERİ DE AÇLIK GREVİNE KATILABİLİR

Demirtaş, BDP'li vekillerin açlık grevi yapmasıyla ilgili de, "Milletvekillerinin açlık grevine girmesi gündemimizde olan bir konu. Bu konuyu arkadaşlarla tartışıp karar alınması halinde yerinin parlamento mu, yoksa parti genel merkezi mi olacağına sonra karar verilecektir" dedi.

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum