1. HABERLER

  2. HABER

  3. BDP'li Tutuklu Milletvekillerinin Tahliye Taleplerine Ret
BDP'li Tutuklu Milletvekillerinin Tahliye Taleplerine Ret

BDP'li Tutuklu Milletvekillerinin Tahliye Taleplerine Ret

Diyarbakır 4. Ağır Ceza Mahkemesi BDP Milletvekilleri Faysal Sarıyıldız ve Selma Irmak ile Bağımsız Milletvekili Kemal Aktaş'ın tahliye taleplerini oy birliği ile reddetti.

20 Aralık 2013 Cuma 16:59A+A-

Diyarbakır 4. Ağır Ceza Mahkemesi, Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesince tahliye talepleri reddedilen KCK davalarında tutuklu yargılanan BDP Milletvekilleri Faysal Sarıyıldız ve Selma Irmak ile Bağımsız Milletvekili Kemal Aktaş'ın avukatlarının itirazını değerlendirerek tahliye taleplerini oy birliğiyle reddetti.

CHP'li Milletvekili Mustafa Balbay'ın Anayasa Mahkemesinin kararı üzerine İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesince tahliye edilmesinin ardından avukatlarınca tahliye edilmeleri için başvuru yapılan ancak mahkemece taleplerinin reddedilmesi nedeniyle karara itirazda bulunulan Milletvekilleri Irmak, Sarıyıldız ve Aktaş'ın dosyaları savcılıkça yeniden değerlendirildi.

Mahkeme, Cumhuriyet savcısının, KCK'ya yönelik operasyon kapsamında 14 Nisan 2009 tarihinden bu yana "silahlı terör örgütüne üye olduğu" gerekçesiyle yargılanan Milletvekili Aktaş, 18 Nisan 2009'dan bu yana "silahlı terör örgütüne üye olduğu" gerekçesiyle yargılanan Milletvekili Irmak ve 27 Nisan 2009 yılından Türk Ceza Kanununun (TCK) 314/2. maddesi uyarınca “terör örgütü üyesi ve yöneticisi olma suçu”ndan yargılanan Milletvekili Sarıyıldız ile ilgili uzun tutukluluk süresi ve seçilme haklarının ihlalini gerekçe göstererek tahliyesine karar verilmesi yönünde sunduğu mütalaa ile avukatlarının itirazını değerlendirdi.

Mahkeme, Diyarbakır E Tipi Cezaevinde tutuklu sanık Kemal Aktaş ve Selma Irmak ile Diyarbakır D Tipi Cezaevinde tutuklu sanık Faysal Sarıyıldız'ın tahliye talebini reddederek, oy birliği ile tutukluluklarının devamına karar verdi.

Mahkeme 3  milletvekiliyle ilgili dosyayı, yargılamanın sürdüğü mahkemeye gönderdi.

 

HABERE YORUM KAT