1. HABERLER

  2. HABER

  3. BDP'li Heyete Yönelik Saldırıya Tepkiler
BDPli Heyete Yönelik Saldırıya Tepkiler

BDP'li Heyete Yönelik Saldırıya Tepkiler

BDP heyetine yönelik Sinop'ta yaşanan saldırılar karşısında hükümet cenahından tepki; MHP'den de uyarı geldi.

19 Şubat 2013 Salı 16:13A+A-

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, içerisinde milletvekillerinin de bulunduğu heyete karşı Sinop'ta yapılan eylemi kınadı.

Çiçek, yaptığı yazılı açıklamada, Anayasaya göre siyasi partilerin demokratik hayatın vazgeçilmez unsurları olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

''Siyasi partilerin ülkemizin her yerinde yasalara uygun olarak yaptıkları faaliyetler hukuken teminat altındadır. Herkesin buna saygı göstermesi gerekir. Ayrıca, içinde bulunduğumuz hassas süreç de dikkate alınarak herkesin kanunlara riayet etmesi ve daha sorumlu davranması gerekir. İçerisinde milletvekillerinin de yer aldığı bir heyete yapılan bu provokatif eylemi kınıyor, bir daha böylesi olayların yaşanmamasını temenni ediyorum.''

Güler'den Sağduyu Çağrısı 

İçişleri Bakanı Muammer Güler, Sinop'taki olaylara ilişkin, ''Çözüm sürecinde herkesin eylemleriyle ve söylemleriyle sağduyulu hareket etmesini bekliyoruz'' dedi.

Güler, İstanbul'da Sinop'ta yaşanan olaylara ilişkin soruları yanıtladı. Güler, Sinop'taki milletvekilleri ve parti yöneticileriyle defalarca görüşme yaptığını dile getirerek şöyle konuştu:

''Tabii ki olaylarla ilgili soruşturmayı sürdürüyoruz. Elbette ki Türkiye'nin neresinde olursa olsun ve hangi partiye mensup olursa olsun, bütün milletvekillerinin demokratik haklarını, siyasal faaliyetlerini hukuki bir ortamda, gerginlik olmayan, huzurlu ortamda yapmasından yanayız.''

Sinop'ta yaşanan olayların tasvip edilecek bir durumu olmadığını belirten Güler, verilen talimatlar doğrultusunda emniyet görevlilerinin milletvekillerin Samsun'a aktarılmasını sağladıklarını söyledi.

Güler, valiliğin yaptığı yazılı açıklamaya göre, yaşananlarla ilgili 14 kişi hakkında soruşturma yapıldığını hatırlatarak şöyle dedi:

''Çorum'da herhangi bir sıkıntı olmamıştır. Bugün de Samsun'da herhangi bir olaya sebebiyet vermemek için gerekli tedbirleri aldırdık. Tabii ki bu çözüm sürecinde herkesin eylemleriyle ve söylemleriyle sağduyulu hareket etmesini bekliyoruz.''

Bahçeli'den Tahrik Uyarısı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Karadeniz turuna çıkan BDP'liler konusunda bölge halkının tahriklere kapılmamasını istedi. Ziyareti bölücülükle itham eden Bahçeli, sağduyu çağrısında bulundu.

Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu. Bahçeli, konuşmasında, hükümetin "Türklük" kavramını aşağıladığını savundu. Bahçeli, AK Parti ile BDP'nin Türklük kavramını aşağılamak için işbirliği yaptığını ileri sürdü. Bahçeli, milliyetçilik kavramının başbakanı korkuttuğunu söyledi.

Bahçeli, Sinop'ta dün meydana gelen olaylara da değindi. Bahçeli, "tahriklere dikkat" uyarısında bulundu:

"BDP’li vekillerin başlattığı Karadeniz turu da bölücülüğün her düzeyde anlatılmasından ibaret bir kampanyanın eseridir. Bölücüler milli onurun şehirlerine fitne taşıyıcılığı yapmaktadır. Karadeniz’in asil insanları BDP'li bölücülerin ziyaretlerine sahne olmaktadır. Kimse Karadeniz'in alnı açık, tertemiz vicdanlarını kandırmaya yeltenmemelidir. Ne olursa olsun tahriklere dikkat etmek, yöre insanımızın her zaman göstereceği olgunluk ve sağduyulu bir tavır olacaktır ve olmalıdır. Sinop'taki olayların tekrarlanmaması dileğimizdir"

 

HABERE YORUM KAT